ALES sınavı ne zaman? Giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır?

Akademik anlamda kariyer hedefleri bulunan birçok kişinin araştırdığı ALES için geri sayım başladı. Aylardır sınav için hazırlanan adaylar, eylül ayının ilerlemesi ile beraber, sınava dair detayların araştırmalarını hızlandırdı. Peki, ALES sınavı ne zaman? Giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için geri sayım başladı. On binlerce öğrenci ALES ne zaman yapılacak sorusuna yanıt arıyor. Peki, ALES sınavı ne zaman? Giriş belgesi sorgulama! Detaylar haberimizde...

ALES sınavı ne zaman? Giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır?

ALES SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

2019 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 22 Eylül 2019 tarihinde 81 il merkezi ile uygulanacaktır. 2019 ALES/2 başvuruları 9-17 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılmıştı. Geç başvuru tarihi 31 Temmuz 2019 olarak belirlendi. 2019 ALES/2 22 Eylül 2019 tarihinde yapılacak olup sonuçlar 17 Ekim 2019 tarihinde açıklanacak. 2019 ALES/3 başvuruları 17-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak olup, geç başvuru tarihi 8 Ekim 2019 olarak belirlendi. 2019 ALES/3 17 Kasım 2019 tarihinde yapılacak olup, sonuçlar ise 12 Aralık 2019 tarihinde açıklanacak.

GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

ALES giriş belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Adayların bu belgeyi, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM' nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinmeleri gerekmektedir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir salonda sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.

ALES sınavı ne zaman? Giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler ALES ÖSYM Sınav
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.