ALES sınavı giriş yerleri belli oldu mu? Giriş belgesi alma ekranı!

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için geri sayım başladı. ALES sınavına sayılı günler kala adaylar giriş yerlerinin ne zaman belli olacağını merakla araştırmaya başladı. Peki, ALES sınavı giriş yerleri belli oldu mu? Giriş belgesi alma ekranı! Detaylar haberimizde...

ALES sınavını heyecanla bekleyen birçok öğrenci sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağını araştırmaya devam ediyor.  2019 Yılının son ALES sınavı için geri sayım başladı. Peki, ALES sınavı giriş yerleri belli oldu mu? Giriş belgesi alma ekranı! Detaylar haberimizde...

ALES sınavı giriş yerleri belli oldu mu? Giriş belgesi alma ekranı!

ALES SINAVI GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

ALES sınav giriş yerleri henüz yayımlanmadı. ALES/3 sınavı 17 KAsım 2019 tarihinde uygulanacak. ALES sınav sonuçları 12 Aralık 2019 tarihinde adayların erişimine açılacaktır. Sınav 10.15'te başlayacak ve 150 dakika sürecek. Yani ALES/3 sınavı 2 buçuk saat sürecek.

GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI!

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada (kanun hükmünde kararnameye göre) sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, girilmesi zorunlu olan bir sınav olarak belirtilmiştir. Yüksek lisans programlarına yapılacak başvurular kapsamında sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.

 

ALES sınavı giriş yerleri belli oldu mu? Giriş belgesi alma ekranı! ile ilgili etiketler ALES ÖSYM 2019 Sınav başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.