ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sınav sonuçları ne zaman yayınlanacak?

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Hayatlarına akademik kariyer yaparak devam etmek isteyenler ales sınavı bugün büyük bir katılımla yapıldı. Sınavın tamamlanmasıyla birlikte gözler sonuçların ÖSYM tarafından açıklanacağı tarihe çevrildi. Adaylar konuyla ilgili araştırma yapılmaya başlandı. İşte ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sınav sonuçları ne zaman yayınlanacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınavın tamamlanmasıyla birlikte gözler sonuçların ÖSYM tarafından açıklanacağı tarihe çevrildi. Adaylar konuyla ilgili araştırma yapılmaya başlandı. Hayatlarına akademik kariyer yaparak devam etmek isteyenler ales sınavı bugün büyük bir katılımla yapıldı. İşte ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sınav sonuçları ne zaman yayınlanacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca (ÖSYM) 81 ilde ve 88 sınav merkezinde düzenlenen, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/2) tamamlandı. Sınavın tamamlanmasıyla birlikte sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Öte yandan ALES soru ve cevap anahtarının ne zaman yayımlanacağı da araştırılıyor. İşte, 2019-ALES/2 sonuçlarına ilişkin ayrıntılar...

22 Eylül Pazar sabahı saat 10.15'te başlayan ALES tamamlandı. Sınavda 50'şer sorudan oluşan sayısal ve sözel testin uygulandığı adaylara 150 dakika süre verildi. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2019-ALES/2'nin sonuçları, 17 Ekim 2019 tarihinde açıklanacak.

Öte yandan 2019-ALES/2'nin soruları ve cevap anahtarı henüz yayımlanmadı. Konuya ilişkin detaylar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sınav sonuçları ne zaman yayınlanacak? ile ilgili etiketler ALES 2019 ÖSYM 22 Eylül
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.