Alçaklık! Konya'daki katliamı provakasyona alet ettiler, siyasilerden tepki yağdı

Konya'da 11 yıllık husumet neticesinde 7 kişilik bir aile vahşice öldürüldü. Katliamın ardından emniyet güçleri şüpheliyi yakalama çalışmalarına başlarken, sosyal medyada Konya olayının Türk-Kürt meselesi nedeniyle çıktığına dair provakasyonlar yapılmaya başlandı. KonyadaKatliam etiketi altında alçakça paylaşımlar yapanlara sert tepki geldi.

Konya'nın Meram ilçesinde, 11 yıllık husumet nedeniyle 7 kişilik bir aile katledildi. Vahşi cinayetin ardından emniyet güçleri şüpheliyi yakalama çalışmalarına başlarken, sosyal medyada Konya katliamının Türk-Kürt meselesi nedeniyle çıktığına dair söylentiler yayıldı. Sistemli olarak "Konya'da Kürt bir ailenin öldürüldüğüne" vurgu yapılarak paylaşılan mesajlara tepki gecikmedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, böyle acı bir olayı bile istismar edip siyasallaştırmak isteyenlere tepki göstererek, "Olayın Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Olay bir husumetin devamıdır. Bu katliam istismar edilmeye çalışılmaktadır. Olayın failleri kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilecektir." dedi.

Twitter'da Konyada Katliam etiketi altında, vahşi saldırıyı ırkçılığa çekmeye çalışanların provakasyon ve ayrımcılık dolu paylaşımlarına siyasilerden tepki yağdı. Birçok isim Konya'daki acı olaydan dolayı üzüntüsünü belirtip hayatını kaybedenler için başsağlığı dilerken, alçakça paylaşımlara da sert tepki gösterdi.

İşte menfur saldırıyı araçlaştırmaya çalışanlara tepki gösteren isimler ve mesajları:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Memleketim Konya’da bir eve yapılan silahlı saldırıyla akıl almayacak yedi cinayet işlendi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Konya’nın acısı ortak, hiçbir amaca alet edilemeyecek kadar büyük. Katillerin yeri hapishane, memleket hepimizin."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: "Konyadaki alçak ve gaddar katliamın fail veya faillerini, nefretle lanetliyorum. Yetkili ve görevli birimlerin, suçun tüm unsurkarını en seri şekilde aydınlatacağına inancımız tamdır. Zalimce işlenmiş bu eylemi, araçsallaştırmak isteyenleri ise, şiddetle kınıyorum."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: "Konya’da gerçekleşen menfur cinayetler başsavcılık talimatları çerçevesinde çok yönlü soruşturulmaktadır. Olayı yakından takip ediyoruz. Provokatif yönlendirmelerin aksine olayın etnik veya ideolojik bir saikle gerçekleştiğine dair bir bulgu söz konusu değil. Birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanları, vesile arayanları kınıyorum. İlgili makamlar vahim olaya ilişkin olarak kamuoyunu aydınlatmaya devam edecektir. Milletimizin derin ve köklü kardeşliği her türlü provokasyonun üzerindedir."

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Konya’da meydana gelen vahşi katliamda hayatını kaybedenlere Cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Bu cinayetin, bu vahşi katliamın ideolojik saiklerle işlendiği propagandası tam anlamıyla bir provakasyondur, yalandır."

 

 

Alçaklık! Konya'daki katliamı provakasyona alet ettiler, siyasilerden tepki yağdı ile ilgili etiketler Konya katliam türk-kürt meselesi husumet provakasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.