Albayrak'ın istifa açıklamasının ardından dolar haftaya nasıl başladı?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa açıklamasının ardından gözler piyasalara çevrildi. Cuma günü haftayı 8.51 liradan kapatan dolar, yeni haftanın ilk iş gününde 8.076 seviyelerine kadar indi. Ardından yeniden yükselişe geçen dolar, şu sıralar 8.10 seviyelerinde işlem görüyor, euro ise yeni haftada 9,65 seviyelerinde seyrediyor.

Cumartesi günü Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınıp Naci Ağbal'ın atanması, ardından pazar günü yaşanan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa etmesiyle piyasaların açılışı merakla bekleniyordu. 

 

Geçen haftayı 8,51 liradan kapatan dolar ilk işlem gününe 8,40 liradan başladıktan sonra kademeli olarak düşüşüne devam etti. Sırasıyla 8,30 ve 8,20 seviyelerine inen dolar şu saatlerde 8,10 seviyesinde işlem görüyor. Aynı saatlerde euro 9,65, sterlin 10,68 liradan işlem görüyor.

Albayrak'ın istifa açıklamasının ardından dolar haftaya nasıl başladı? ile ilgili etiketler Berat Albayrak Dolar Euro
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.