Alanyaspor'un Senegalli golcüsü Khouma Babacar kalp spazmı geçirdi

Alanyaspor'un Senegalli golcüsü Khouma Babacar antrenmanda korkuttu... Fenalaşan 28 yaşındaki futbolcu hemen hastaneye kaldırıldı. Akdeniz ekibi, futbolcusunun kalp spazmı geçirdiğini açıkladı. EURO 2020'deki Eriksen olayından sonra artık herkes tedirgin...

Alanyaspor'un Senegalli golcüsü Khouma Babacar, kalp spazmı geçirdi. 28 yaşındaki golcünün sağlık durumuyla ilgili Akdeniz ekibinden yapılan açıklamada, "Burdur kampında bu sabah rahatsızlanan futbolcumuz Khouma Babacar’ın Burdur Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tetkiklerinde kalp spazmı geçirdiği tespit edilmiştir. Futbolcumuzun ileri tetkikleri ve tedavisi Özel Alanya Anadolu Hastanesi’nde yapılacaktır" denildi.

Alanyaspor'a geçen sezon Serie A ekiplerinden Sassoulo'dan 2 yıllığına kiralanan Babacar, Süper Lig'deki ilk sezonunda 8 gol atmıştı. Ligin dikkat çeken isimlerinden olan futbolcu, takımının Burdur'daki sezon öncesi kampında rahatsızlık geçirdi. 

Burdur'daki kamp çalışmalarının 3. gününde antrenman öncesinde göğüs ağırısı şikayeti olan futbolcu kulüp doktoruyla birlikte Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Khouma Babacar'in yapılan ilk tetkikleri sonucunda kalp spazmı geçirdiği tespit edildi. Babacar'ın tedavisi için Alanya'ya sevk edildi.

Alanya'daki hastanede anjiyo yapılan 28 yaşındaki futbolcunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirten kulüp doktoru İsmail Yetkin, "Şu anda ileri tetkikleri yapılıyor. İlk yapılan tetkiklerde hayati bir tehlikesi yok" dedi.

GECE DOKTORU ARAMIŞ

Babacar, gece saat 00.00 sıralarında kulüp doktoruna başvurdu. Kamp tesislerinde ilk kontrolünü kulüp doktoru İsmail Yetkin'in yaptığı Babacar, daha sonra saat 05.00 sıralarında Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede yapılan ilk kontrolde kalp spazmı geçirdiği saptanan deneyimli forvet, detaylı kontrolleri için Alanya'da kulübün anlaşmalı olduğu hastaneye sevk edildi. Burdur'dan ambulansla Alanya'daki hastaneye getirilen Babacar'a kontrol amaçlı anjiyo yapıldı.

Anjiyo sonrası ilk açıklamayı yapan kulüp doktoru İsmail Yetkin, korkulacak bir durum olmadığını, Khouma Babacar'ın hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtirken, "Babacar'ı biz Alanya'daki sponsor hastanemize getirdik. Şu anda ileri tetkikleri yapılıyor. İlk yapılan tetkiklerde hayati bir tehlikesi yok. Medikal tedavisi var, yarın yapılacak ileri tetkikler sonrası size daha net bir şekilde cevap verebilirim. Ama şu an size söyleyebileceğim; hayati bir tehlikesi yok" dedi.

Alanyaspor'un Senegalli golcüsü Khouma Babacar kalp spazmı geçirdi

Babacar'ın durumunun ilk nasıl fark edildiğiyle ilgili de bilgi veren Dr. Yetkin, "Gece yattığında mide bulantısı ve göğüs ağrısı hissettiğini söyledi. Gece beni aradı, ilk müdahalesini yaptım. Hastaneye götürdük. Orada çekilen ilk kalp grafisinde bazı şeylerden şüphelenildiğinden dolayı ileri tetkik ve tedavisi için başka hastaneye sevki uygun görüldü. Biz de sponsor hastanemize getirdik. Burada tedavisine başlandı. Şu anda ilk tetkiklerde hayati tehlikesi yok, onu net bir şekilde söyleyebilirim" diye konuştu.

ERİKSEN OLAYINDAN SONRA HERKES TEDİRGİN

EURO 2020'de yaşanan Christian Eriksen olayı akıllardayken böyle bir haberin gelmesi herkesi tedirgin etti. Danimarka'nı 28 yaşındaki yıldıı Eriksen, Finlandiya ile oynanan grup maçında bir anda yere yığılmış ve tüm dünyanın gözleri önünde ölüm kalım savaşı vermişti. İnter forması giyen orta saha oyuncusu erken ve doğru müdahaleyle hayata döndürüldü ancak bir daha üst düzey futbol oynayamayacak. Neyse ki Babacar'ın durumu Eriksen kadar kötü değil. Yine de sosyal medyaya yansımaları hissedilen kaygıyı gözler önüne seriyor. Süper Lig kulüpleri haberin ardından Babacar için geçmiş olsun mesajları paylşatı.

Alanyaspor'un Senegalli golcüsü Khouma Babacar kalp spazmı geçirdi ile ilgili etiketler Alanyaspor Khouma Babacar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.