Alanyaspor kaptanı Georgios Tzavellas, AEK formasıyla Yunanistan'a geri döndü

Georgios Tzavellas... Bedavaya geldiği Alanyaspor formasını 3.5 yıl başarıyla terletti, giderken de 400 bin euro kazandırdı. 33 yaşındaki Yunan stoper, Yunanistan Süper Ligi'nin köklü kulüplerinden AEK'e 3 yıllık imza attı.

Alanyaspor'un Yunan kaptanı Georgios Tzavellas, ülkesine döndü... Yunanistan Süper Lig'i ekiplerinden AEK ile 3 yıllık sözleşme imzalyan tecrübeli stoper, giderken Akdeniz ekibine 400 bin euro kazandırdı.

2016-17 sezonunun devre arasında PAOK'tan bedavaya transfer edilen 33 yaşındaki futbolcu, kısa sürede Turuncu-Yeşilli kulüple özdeşleşmiş ve kaptanlığa kadar yükselmişti. Süper Lig'in beğenilen savunma oyuncuları arasına giren Tzavellas, geçen sezon Yunan Ligi'ni 3. sırada tamamlayan Atina'nın Sarı-Siyahlı kulübüne transfer oldu.

Alanyaspor, Tzavellas'a "Kulübümüz, takım kaptanlarımızdan Georgios Tzavellas'ın transferi konusunda Yunanistan’ın AEK takımıyla anlaşma sağlamıştır. Kendisine hizmetleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" sözleriyle veda etti.

Yunanistan Milli Takımı'nda da kaptanlık yapan ve milli formayı 40 kez giyen tecrübeli futbolcunun AEK'e dönüşü Komşu'da heyecan yarattı. Pek çok haber sitesi "flaş transfer" olarak duyurduğu Tzavellas haberini olumlu yorumladı. AEK kulübünü Tzavellas için hazırladığı transfer videosu da sosyal medyada çok konuşuldu.

Alanyaspor kaptanı Georgios Tzavellas, AEK formasıyla Yunanistan'a geri döndü

CAULKER DE FENER'E GİTTİ

Orta sahadaki maestro Salih Uçan'ı Beşiktaş'a kaptıran ve Yunan stoperi AEK'e satan Alanya ekibi İngiliz stoper Steven Caulker'ı da Fenerbahçe'ye kaptırmıştı. Sarı-Lacivertliler dün gece Caulker transferini "Kulübümüz, İngiliz oyuncu Steven Caulker ile anlaşmaya varmıştır. Oyuncu sağlık kontrollerinin yapılması için İstanbul’a davet edilmiştir. Yapılacak sağlık kontrollerinin ardından oyuncu ile resmi sözleşme imzalanacaktır" sözleriyle duyurmuştu.

Yeni bir yapılanmaya giden Alanyaspor, pahalı yabancılardan kurtulup, genç ve yetenekli yerli oyuncularla yola devam etmek istiyor. Başkan Hasan Çavuşoğlu, 8+6 yabancı kuralıyla ilgili 6 yabancıyı kulübede oturtmam demişti.

 

9 İSİMLE YOLLAR AYRILDI

Takımın geçen sezonki başarısında kilit öneme sahip 9 isimle yollarını ayıran Alanyaspor, devre arasında da takımla özdeşleşen Bakasetas'ı 3 milyon euroya Trabzonspor'a satmıştı. Yaz transfer döneminde takımdan ayrılan isimler şimdilik; Georgios Tzavellas, Steven Caulker, Salih Uçan, Ceyhun Gülselam, Juan Fran, François Moubandje, Damian Kadzior, Adam Bareiro ve Onur Bulut.

Gençlerbirliği'nden 33 yaşındaki sağ açık Daniel Candeias ile takımdan ayrılan 2 stoperin yerine 31 yaşındaki Sırp stoper Nemanja Milunic takıma dahil edildi. Bucaspor 1928'den 2000 doğumlu sol kanat oyuncu Oğuz Aydın ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Alanyaspor kaptanı Georgios Tzavellas, AEK formasıyla Yunanistan'a geri döndü ile ilgili etiketler Alanyaspor Yunanistan Georgios Tzavellas aek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.