Alper Pirşen: Alanyaspor-Fenerbahçe maçı penaltı atışıyla başlasın

Fenerbahçe, TFF'ye yaptığı Alanyaspor maçı tekrarlansın başvurusuna, Galatasaray-Beşiktaş derbisinden önce yanıt bekliyor. Yönetici Alper Pirşen, "Çıkar oynarız maç gene berabere de bitebilir, belki de sahada kaybedebiliriz de. Her sonuca razıyız yeter ki hak yerini bulsun, doğru kural uygulansın" dedi.

Fenerbahçe Basın Sözcüsü Alper Pirşen, 38. haftada deplasmanda oynadıkları ve 0-0 biten Alanyaspor maçının 28. dakikasında açık bir kural hatası yapıldığını belirterek maçın bu dakikadan itibaren ve Fenerbahçe’nin penaltı atışıyla yeniden oynanması gerektiğini savundu.

Hürriyet'e konuşan Pirşen, Türjiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’na itiraz dilekçesini verirken kararın özellikle bu hafta oynanacak derbi maçından önce alınmasını rica ettiklerini, buradan çıkacak kararın derbi maçının sonucuna da rakiplerin motivasyonuna da etki edeceğinin altını çizdiklerini belirtti.

“Dünyada futbolun kurallarını belirleyen IFAB’ın 2020-21 edisyonunda bu tip subjektif pozisyonlar için 11/2’nin içinde bir paragraf var. Örneklemelerin yer aldığı IFAB kaynaklarında da bu vaka birer açıklanmış ve penaltı olduğu yönünde örnek kullanılmış. Kararın penaltı olması gerektiğine ilişkin itirazın da ötesinde bir konu var ki bu medyada hiç konuşulmadı."

"IFAB Kural Kitapçığı’nda, bu pozisyon gibi müsabaka hakeminin subjektif yorumunu gerektiren konularda sahada inceleme, yani OFR (on-field review) uygulaması yapılması zorunludur. Hatta daha önce yüksek bir tavsiye olarak öngörülen bu uygulama, kural kitapçığının 2020-21 edisyonunda ana kural olarak değiştirilmiş."

Kurallara göre maçın 28. dakikadan itibaren F.Bahçe’nin penaltı atışıyla başlaması gerektiğini ifade eden Pirşen, “Çıkar oynarız maç gene berabere de bitebilir, belki de sahada kaybedebiliriz de. Her sonuca razıyız yeter ki hak yerini bulsun, doğru kural uygulansın" dedi.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Alper Pirşen: Alanyaspor-Fenerbahçe maçı penaltı atışıyla başlasın ile ilgili etiketler Fenerbahçe Alanyaspor Alper Pirşen yaşar kemal uğurlu
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.