Alabarda'dan Kılıçdaroğlu'nun cehaletine yanıt!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birçok konuşmasında dile getirdiği Türkiye'nin ilk uçak fabrikası ile yerli uçak üretimi konusunda ibretlik bir konuşma yaptı. 1940'larda Türkiye'nin uçak ihraç eden 5 ülkeden biri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu "bunların nasıl yok olduğunu, kimler tarafından yok edildiğini biliyorlar mı acaba" diye sormuştu. Uçakların ve fabrikanın Milli Şef İnönü tarafından toprağa gömüldüğünü unutan Kılıçdaroğlu'na yanıt Yusuf Alabarda'dan geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün duyanları şaşırtan bir açıklamaya imza attı. 

Önce o sözleri hatırlayalım:

"Onlar biliyorlar mı 1940'lı yıllarda Türkiye dünyaya uçak ihraç eden 5 ülkeden biri olduğunu? Onlar biliyorlar mı kendi deniz altımızı yapan bir Türkiye'yi ayağa kaldıran Mustafa Kemal'i ve arkadaşlarını biliyorlar mı acaba?" Kayseri'de 1925 yılında bir uçak fabrikası kurulduğunu biliyorlar mı? Eskişehir'i Etimesgut'u biliyorlar mı acaba? Ve bunların nasıl yok olduğunu, kimler tarafından yok edildiğini biliyorlar mı acaba"

İşte dinleyenlerin hayretle karşıladığı o açıklama:

Kılıçdaroğlu'nun unuttuğu ya da bilmediği şey ise Nuri Demirağ tarafından kurulan ilk uçak fabrikasının bizzat CHP ve Milli Şef İsmet İnönü tarafından 15 Mart 1950'de kapatıldığı hatta kapatılmakla kalmayık mezara gömüldüğüydü. 

Kılıçdaroğlu'na yanıt ise güvenlik ve strateji uzmanı Yusuf Alabarda'dan geldi. 24 TV'de İbrahim Güneş'in konuğu olan Yusuf Alabarda, Kılıçdaroğlu'nun kimler tarafından yok edildi dediği ilk uçak fabrikasının ibretlik hikayesini canlı yayında anlattı. 

Alabarda yaptığı bu konuşmaya ilişkin videoyu sosyal medya hesabından "Sn
@kilicdarogluk 'nun savunma sanayii hakkında sarfettiği sözler ve sergilediği özgüvenli konuşma cehaletindendir. Buyurun Demirağın ve Killigil'in ibretlik hikayesini dinleyin" mesajı ile paylaştı.

Alabarda'dan Kılıçdaroğlu'nun cehaletine yanıt!

Alabarda Demirağ'ın ibretlik hikayesini anlattığı konuşmasında "Zamanında Nuri Demirağ'ın projelerini ortadan kaldırabilmek için 80 takla attılar, 20 yıl sonra iflas ettirdiler Meclis'te kanun çıkardılar. Hiç kimse savunma sanayimiz bu hale geldi diye rehavete kapılmasın. Başarı; milletin iradesiyle mümkündür." sözleri ile milleti değerlerine sahip çıkmaları için uyardı. 

Alabarda'dan Kılıçdaroğlu'nun cehaletine yanıt! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri nuri demirağ uçak fabrikası yusuf alabarda TV 24

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.