Alabarda: Bu gece uyumayın!

Savunma ve güvenlik stratejileri uzmanı Yusuf Alabarda'da sosyal medya hesabında Oruç Reis uyarısı yaptı. Alabarda, Twitter hesabında "Bu gece uyumayın" dedi. Yüzlerce yorum gelen paylaşımının yanlış anlamalara neden olabileceğini düşünen Alabarda neyi kastettiğini ise bir sonraki tweetinde açıkladı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerilimi tırmanıyor. 

Türkiye'nin ilan ettiği son Navtex kapsamında Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi Girit ile Rodos'un güneyindeki bölgede 23 Ağustos'a kadar sismik araştırmalarda yapacak. 

Oruç Reis'e ise 5 savaş gemisi refakat ve koruma görevi yapıyor. 

Yunan savaş gemileri ise Oruç Reis ve beraberindeki savaş gemilerini uzaktan gözlüyor. 

Yani bölgede tansiyon son derecek yüksek. Hal böyle olunca hem Türkiye'de hem de Yunanistan'da gözler bölgeye çevrilmiş durumda. 

Savunma ve Güvenlik Stratejileri Uzmanı Yusuf Alabarda tam da bu noktadaki gerilimi işaret eden bir uyarı yaptığı sosyal medya hesabından. 

Alabarda'nın mesajı üç kelimelik bir cümleydi: BU GECE UYUMAYIN...

Alabarda: Bu gece uyumayın!

Ancak, Alabarda'nın bu uyarısı yanlış anlamalara müsaitti. Bunu bir süre sonra fark eden Yusuf Alabarda yeni bir mesaj atarak neyi kastettiğini açıkladı. İşte Alabarda'nın o mesajı:

"Taciz olabilir, umarım işi raydan çıkartmazlar"

Alabarda: Bu gece uyumayın! - Resim : 2

Alabarda: Bu gece uyumayın! ile ilgili etiketler Akdeniz Türkiye Yunanistan yusuf alabarda oruç reis sismik araştırma navtex
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.