Alabarda: Amaç gözdağı vermek! SuperHaber- Özel

Savunma yönetimi uzmanı Yusuf Alabarda , Flynn’e 'Teröristbaşı Gülen'i kaçırmak için Türkiye ile pazarlık yaptığı' iddiaları üzerinden açılan soruşturmada asıl amacın ne olduğunu SuperHaber’e anlattı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’e, FETÖ lideri Fethullah Gülen'i Türkiye'ye kaçıracağına ilişkin iddia ile ilgili soruşturma açıldı. Flynn'in avukatı, iddialar hakkında 'çirkin ve zarar verici' dedi. Bu gelişme ile ilgili SuperHaber’den Arzu Erdoğral’a konuşan Savunma yönetimi uzmanı Yusuf Alabarda, “FETÖ elebaşısını bir yerden alıp uçakla Türkiye’ye nakletmek hemen hemen imkansız gibi bir olay” diyerek asıl amacın gözdağı vermek olduğunu söyledi.

Ktmuot4u

Alabarda sözlerine şöyle devam etti:

Ben burada hem FETÖ’nün hem FETÖ’nün arkasında onu destekleyen gücün ki Obama yönetiminin içinde olduğu yönetime tekabül eder bu, Amerika içerisinde dahil olmak üzere ne kadar etkin ve organize olduklarının da bir işareti olarak görüyorum. ABD’de ismi zikredilen General’in ABD’den bir operasyonla Türkiye’ye teröristbaşını kaçırmak üzere bir takım girişimlerde bulunması hakikaten Amerika’yı tanıyan insanlar için komedi teşkil edebilecek bir durum. Çünkü ABD’den hava sahasının bu kadar kontrol edildiği bir ülkede Pensilvanya’ya operasyon düzenleyerek helikopterle Fetullah Gülen’i bir yerden alıp uçakla Türkiye’ye nakletmek hemen hemen imkansız gibi bir olay. Bunu savunma perspektifinden düşünebilen insanlar ya da ABD’nin savunma siyasetini ve savunma organizasyonunu, bürokrasisini bilenler bilir zaten. Burada maksat Flynn’ın FETÖ ile ilgili vermiş olduğu güvenlik danışmanı sıfatı üzerindeyken beyanatın bu kişileri ya da FETÖ’nün etrafında kümelenmiş halkayı ne kadar rahatsız ettiğinin de aynı zamanda bir göstergesi. Ben bu davadan herhangi bir şey çıkmayacağını biliyorum. Çünkü biraz öncede zikrettiğim üzere ABD’den bir kişiyi helikopter veya uçak vasıtasıyla çeşitli operasyonlar yaparak Kenya Büyükelçiliğinden Abdullah Öcalan’ı kaçırır gibi kaçırmanın mümkün olmadığını biliyoruz. Peki, o zaman amaç ne? Amaç, güç gösterisinde bulunarak Amerika içerisinde hiçbir türden Fethullah Gülen’e yönelik söylemlerde, Fethullah Gülen’in 15 Temmuz’un arkasında olduğuna yönelik hususların ortaya çıkmasına yönelik açıklamalarda bulunan herkese gözdağı verilmesidir.

Bu bir manada Türkiye’ye de mi mesaj veriliyor? sorusuna ise Alabarda şu yanıtı verdi:

Sadece Türkiye’ye mesaj değil aynı zamanda ABD içerisinde FETÖ’nün yapmış olduğu darbe girişiminin ve ABD’de Türkiye’ye yönelik oluşturmuş olduğu düşmanca kampın zikredilmesinin de önüne geçmek. Çünkü ABD’de Amsterdam hukuk bürosu dahil olmak üzere FETÖ’nün nasıl bir tertip içerisinde olduğunu, kara para aklama da dahil olmak üzere nasıl operasyonlara imza attığını dillendiren kurum kuruluş ve organizasyonlar mevcut. Hem bunun önüne geçmek hem de Türkiye’ye yönelik bir gözdağı vermek. Halk Bankası olayı ile ilgili yürütülen soruşturmada aslında bu konuyla ilintili. Zira Halk Bankası olayında Türkiye’deki mali evrakların tamamına mahkemeye delil olması maksadıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletinden maaş alan polislerin ABD’e giderek teslim ettiğini FETÖ adına çalıştığını biz bugün biliyoruz. Nasıl Halk Bankası olayı Obama ve etrafında şekillenen küreselci grubun tertiplediği bir operasyonun devamı olarak Trump yönetiminde de dahil olmak üzere devam ediyorsa bu Flynn ile ilgili operasyonda bu şekildedir. Bunun arkası da gelecektir. Bu noktadan sonra FETÖ’nün FETÖ olduğunu söyleyen ABD’deki her türden şahsın bir şekilde başka gruplar ile ilgisi çıkartılarak karar almaya devam edilecektir diye düşünüyorum.

Alabarda: Amaç gözdağı vermek! SuperHaber- Özel ile ilgili etiketler ABD Trump soruşturma michael flynn kaçırma yusuf alabarda
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.