Alaattin Çakıcı neden cezaevinde? Cezası ne? Ne zaman çıkacak?

Geçen hafta yayınladığı tehdit içerikli mesajla gündeme gelen Alaattin Çakıcı, bugün sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir mektup yayınlayarak, "İşlemiş olduğum suçların arkasındayım" dedi. Alaattin Çakıcı neden cezaevinde? Cezası ne? Ne zaman çıkacak? Soruların yanıtları haberimizde...

Geçtiğimiz hafta avukatı aracılığıyla Karar gazetesi yazarları hakkında tehdit içerikli bir açıklama yayınlayan Alaattin Çakıcı'dan yeni bir mektupma göndümü geldi. "Bu ülkede bugüne kadar ne suç işlemişsem, bedelini ödedim ve cezasını çektim" diyen Çakıcı, "Hakaretler devam ederse, gerekirse eyleme dönüştürebilirim" ifadesini kullandı. Peki Alaattin Çakıcı neden cezaevinde? Cezası ne? Ne zaman çıkacak? Detaylı bilgileri haberimizde bir araya getirdik.

Alaattin Çakıcı neden cezaevinde? Cezası ne? Ne zaman çıkacak?

Kendisini ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, hakkında yapılan haberler ile konunun içine çekilmeye çalışıldığını belirten Alaattin Çakıcı, şunları söyledi: "Hiç kimse ortalığı karıştırmasın. Ben mahkum adamım. Rabbim bana ne kadar ömür verdiyse o kadar yaşayacağım. Af talebim yoktur, asla olmadı! Cumhur İttifakı'na karşı olan eski cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak birçok kişiyi affetti. Bunlardan biri KOAH sebebiyle tahliye oldu. Benim Af çağrım kader mahkumları içindir."

ALAATTİN ÇAKICI KİMDİR? CEZASI NE?
20 Ocak 1953 arihinde Trabzon ilinin Arsin ilçesine bağlı Fındıklı köyünde doğan Alaattin Çakıcı, organize suç örgütü lideridir.

Alaattin Çakıcı, 17 Ağustos 1998'de Türk ve Avusturya polisiyle birlikte düzenlenen bir operasyonla modacı Canan Yaka ile sanatçı Selçuk Ural'ın kızı Aslı Ural'la birlikte Fransa'nın Nice kentinde yakalandı. Çakıcı'nın üzerinden Nedim Caner adına düzenlenmiş kırmızı bir pasaport ve 17.000 dolar çıktı.

Alaattin Çakıcı neden cezaevinde? Cezası ne? Ne zaman çıkacak? - Resim : 2

İŞLEDİĞİ İSPATLANAN SUÇLAR VE ALDIĞI CEZALAR
- Gazeteci Hıncal Uluç'u yaralamaya azmettirmek davasında üç yıl dört ay hapis cezası verildi.

- 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart 2000 tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla[3] ilgili davada, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan üç yıl dört ay, müessir fiile azmettirmekten de 14 yıl dokuz ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onarken müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

- Borsacı Adil Öngen'in arabasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak on yıl on ay cezaya çarptırıldı.

- Uludağ'da 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve 2006 yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kılıç'ın Çakıcı'ya söylediği "Öcalan senden daha şerefli" sözü nedeni ile tahrik indirimi yaptı ve neticede Çakıcı'ya 19 yıl iki ay hapis cezası verdi.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi.

DERİN DEVLET İLİŞKİSİ İDDİALARI
Borsacı Adil Öngen'in kurşunlanmasıyla ilgili davaya katılan Çakıcı, yurtdışında Millî İstihbarat Teşkilatı adına çalıştığını ve hep devleti koruduğunu ama "piyon gibi" kullanıldığını öne sürdü. Çakıcı, en demokratik ve gelişmiş ülkelerde bile derin devletin var olduğunu ve olması gerektiğini savundu, "ama bizdekilerin cılkı çıkmış" diye ifade etti.

Millî İstihbarat Teşkilatı'nın eski Yurtdışı İstihbarat Başkanı Nuri Gündeş, NTV'de derin devlet konusunun tartışıldığı canlı yayında Alaattin Çakıcı'dan söz ederken, "Dinliyorsa yanaklarından öperim; eğer devlete bir hizmeti varsa..." diye konuşmuştur.

Ardından Şişli Cumhuriyet Savcılığı, programda organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’dan söz eden Nuri Gündeş hakkında “suçluyu övmek” suçundan soruşturma başlattı. Savcılıkta ifadesi alınacak olan Gündeş hakkında TCK’nın 215. maddesine göre 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek.

Siyasi partilerden tepki geldi. AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, "Hukuk devletinde bu tür ilişkileri, duygusal yaklaşımları haklı göstermek mümkün değildir. Bu yapılanlar, beyanlar gerekçesi ne olursa olsun yanlıştır" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özyürek ise, devlet hizmetinin devlet memurları eliyle yürütülen bir görev olduğuna dikkat çekerek, "Bunun mafyaya, çeteye havale edilmesi mümkün olamaz. Bu açıklama mafyalaşmayı, çeteleşmeyi özendiren bir davranış. MİT'de görev yapmış insanların olur olmaz şekilde konuşması da yanlıştır. Hem konuşması yanlıştır; hem de söylediği sözlere katılmak mümkün değildir. Alaattin Çakıcı gibi pekçok karışık işe girmiş birisinin devlet görevlileri tarafından yanağı öpülüyorsa vay o devletin haline" dedi. Alaattin Çakıcı, Bolu F tipi cezaevinde hükümlüdür.

SAĞLIK RAPORU MERCEK ALTINA ALINDI
Organize suç örgütü lideri olmaktan hükümlü bulunan Alaattin Çakıcı’ya verilen sağlık raporları mercek altına alınıyor. Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde süresiz sağlık kurulu raporu verildiği ortaya çıkan Çakıcı, sınırsız ziyaretçi imkânına da kavuşmuştu. Söz konusu raporda, “Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü derecedeki akrabaları ve yakın arkadaşları ile haftanın 7 günü saat 09.00 ile 20.00 arasında görüşebilmesi yeniden hayata bağlayabilir” denilmişti. Türk Tabipler Birliği (TTB), bu raporu inceleme kararı aldı. TTB yönetimi, Çakıcı’nın raporunun doğruluğuna ilişkin Kırıkkale Tabipler Birliği’nden bilgi istedi.

Alaattin Çakıcı neden cezaevinde? Cezası ne? Ne zaman çıkacak? ile ilgili etiketler Alaattin Çakıcı neden cezaevinde cezası ne ne zaman çıkacak
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.