Al Monitor: İsrail, sanki hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor!

MİT'in istihbarata karşı koyma ders kitaplarına girecek kadar başarılı bir operasyonla 15 Mossad ajanını yakalamasının ardından İsrail'den ses çıkmıyor. Türkiye ve tüm dünyada gündem olan MİT operasyonu, ajanlarının yakalandığı İsrail'i pek etkilememişe benziyor. Al Monitor'e konuşan İsrailli kaynaklar, İsrail'in duruma olan tepkisini değerlendirdi.

Al Monitor'e konuşan bazı İsrailli kaynaklar, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yaptığı 1 yıllık takip sonucunca başarılı bir operasyonla yakalanan 15 Mossad ajanına İsrail'in tepkisini değerlendirdi.

Bölgedeki kaynaklara göre, İsrail’deki eğilim, başka şeyleri öne çıkarıp olayı kendi “üzerine almama” yönünde.

TÜRK ASILLI İSRAİLLİ GAZETECİ, İSRAİL DIŞİŞLERİNE YAKALANAN AJANLARI SORDU

İsrail’den Türk medyasına yazılar yazan Türk asıllı gazeteci Rafael Sadi, İsrail Dışişleri Basın Sözcülüğü’ne konuyla ilgili açıklama yapıp yapmayacaklarını sorduğunu ve 'Hayır' yanıtını aldığını aktarıyor.

Sadi İsrail’de yaptığı görüşmelerden çıkardığı sonucu şöyle paylaşıyor: 'Mossad geleneksel tutumu, hiçbir eylemi kabul edip etmeme ve alenen bunu teyit etmeme konusunda kesindir. Yani üstü kapalı bile olsa beyan edilmeyecek bir tutum mevcuttur. Gazeteci Sadi, “Bu insanlar (yakalananlar) şayet ifade edildiği gibi bir operasyonun elemanları ise direkt Mossad elemanları olmayabilirler ve belki de Mossad’ın kiraladığı kişilerdir' diyor.

İSRAİL, HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ YOLUNA DEVAM ETMEKTE YETENEKLİ

Haberde aynı zamanda 'Mossad görevlilerinin deşifre edilmemesi ve İsrail’in “ilgisiz” davranması ise normal. İsrail casusluk ve gizli operasyonlarda yakayı ele verip de hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etme konusunda yetenekli. Türkiye söz konusu olduğunda bu yeteneğin körelmesi beklenmiyor.' ifadelerine yer veriliyor.

 

 



Al Monitor: İsrail, sanki hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor! ile ilgili etiketler İsrail MOSSAD MİT Türkiye Casus ajan tepki rafael sadi Al-Monitor
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.