Aktif vaka sayısı 14 Nisan'dan beri hatalıymış! Bakan Koca gerçek sayıyı açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 verilerinin tutulduğu sistemler arasında 14 Nisan'dan beri senkronizasyon hatası yaşandığını duyurdu. Aktif vaka sayısının matematiksel olarak mümkün olmayacak şekilde eksiye düşmesi sonucu hatanın fark edildiğini belirten Bakan Koca, "Toplam aktif vaka sayısı 17 bin 259'dur" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aktif vaka sayılarına ilişkin açıklama yaptı.

Aktif vaka sayısının eksilerde çıkması ile 14 Nisan'dan bu yana sistemler arası senkronizasyon hatasının ortaya çıktığını ifade eden Bakan Koca, toplam aktif vaka sayısının 17 bin 259 olduğunu duyurdu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, "Covid-19 verilerinin tutulduğu sistemler arasında, 14 Nisan'dan beri yaşanan senkronizasyon hatası, aktif vaka sayısının matematiksel olarak mümkün olmayacak şekilde eksiye düşmesi sonucu fark edilmiştir. Problem çözülmüştür. Toplam aktif vaka sayısı 17 bin 259 dur. İyileşen sayıları, yeni vakaların üzerinde. Aktif vaka sayısı düşüyor. Hastalarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz. Durumu daha 'ağır' ve Covid-19'la savaşta bizi başarısız gösterecek bilgi kırıntılarına bile maalesef hastalık derecesinde takıntılı olanlara da şifa diliyoruz" ifadelerini kaydetti.

 

 

 

Aktif vaka sayısı 14 Nisan'dan beri hatalıymış! Bakan Koca gerçek sayıyı açıkladı ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aktif vaka sayısı senkronizasyon hatası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.