Akşener'in "git" dediği vekilden "töre" savunması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öptüğü için İYİ Parti lideri tarafından hedef alınan İYİ Partili Arkaz, "Türk'ün töresinde büyüğe saygı esastır" dedi

27. Milletvekili yemin töreni sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öpen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, "Türk'ün töresinde büyüğe saygı, küçüğe sevgi esastır. Sevgide serbesiyet saygıda mecburiyet vardır" dedi. Akraz, partisinin İYİ Parti, genel başkanın da Meral Akşener olduğunu söyledi.

Meclis'te dün düzenlenen yemin töreni sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öpen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, başta partinin genel başkanı Meral Akşener olmak üzere tepkilerin gelmesinin ardından açıklama yaptı.

 

Yeniçağ gazetesinin aktardığına göre Arkaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"TBMM Genel Kurulu'nda yemin etme töreninde cereyan eden olay özetle şu şekilde olmuştur: Sayın Devlet Bahçeli bey, İYİ Parti milletvekillerinin, yani bizlerin bulunduğu yere gelerek hepimizi tek tek tebrik etmiştir. Tebrik esnasında aramızda geçen konuşmada çok memnun olduğunu, milletvekili olarak seçilmemden dolayı başarılar dilediğini ifade etti. Ben de teşekkür ettim. Türk'ün töresinde büyüğe saygı, küçüğe sevgi esastır. Sevgide serbestiyet, saygıda mecburiyet vardır.

Sayın Devlet Bahçeli'nin nezaketine karşı ben de aynı ölçüde nezaket gösterdim. Durum tamamen insani ve vicdani bir durumdur. Durumdan vazife çıkarmaya gerek yoktur. Benim partim İYİ Parti, genel başkanım Sayın Meral Akşener'dir."

Akşener'in "git" dediği vekilden "töre" savunması! ile ilgili etiketler akşener bahçeli
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.