Akşener'in büyük bir şovla tanıttığı 'Artagan' bakın ne çıktı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in “Türkiye'ye 2 trilyon liralık katkı sağlayacak” diye duyurduğu “büyük” teknoloji projesi Artagan, İYİ Parti'nin hazırladığı yeni vergi sistemi çıktı.

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında anlamını 'bolluk, bereket' olarak tanımladığı Artagan projesini duyurdu. Türkiye'ye “çağ atlatacak” teknoloji hamlesi gibi sunduğu Artagan’ın Akşener'in kendi ifadesiyle Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yerini alacak yeni bir yazılım olduğu ortaya çıktı.

Akşener'in büyük bir şovla tanıttığı 'Artagan' bakın ne çıktı?

Akşener, başta savunma sanayii olmak üzere pek çok sektörde büyük teknolojik atılımlar yapan Türkiye’nin ihtiyacının yapay zekayla vergi toplanması olduğunu öne sürdü. Akşener şöyle konuştu:

"Artagan nakitsiz topluma dayalı yeni bir ekosistemdir. GİB'nin 21'nci yüzyıldaki adıdır. Tüm mali denetimin yapay zekayla yapılmasını sağlamaktadır. Finansal kurumlar ile Artagan arasındaki veri paylaşımıyla tüm veriler Artagan'a ulaşır ve kayıt altına alınır. Böylece mali tablolar oluşur. Artagan gerçekleştiğinde tüm finansal veriler ölçülebilir hale gelince, tüm kayıtdışı izlenebilir hale gelecek. Ekonomide yüzlerce milyarlık kayba yol açan pek çok mali suç tarihe karışacak. Artagan ile bu adaletsiz düzen sona erecek."

Akşener'in büyük bir şovla tanıttığı 'Artagan' bakın ne çıktı? ile ilgili etiketler Meral Akşener artagan proje

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.