Akşener neden Yavaş'ı değil de İmamoğlu'nu destekliyor?

Hüseyin Besli: Meral Akşener'in adaylık için İBB Başkanı'nı ön plana çıkarmasında bir gariplik var

Akşam yazarı Hüseyin Besli, İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener'in neden Mansur Yavaş'ın değil de Ekrem İmamoğlu'nun yüzünde 'Rabbi Yessir' gördüğünün kodlarını bugün köşesine taşıdı.

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yapılan anketlerde Ekrem İmamoğlu'nun önünde olduğunu belirten Besli, Akşener'in Yavaş'ı kontrol edemeyeceği için ibresini İmamoğlu'na çevirdiğini savundu.

Hüseyin Besli, "Varsayalım ki Mansur Yavaş seçimin galibi oldu. Hiçbir zaman ipleri Meral Akşener'in eline teslim etmez. Çünkü, kendisi de aynı tabandan geldiği için Akşener onun üzerinde teşkilat baskısı kuramaz. Hatta başkan olmuş Yavaş, partiyi de Meral Akşener'in elinden alır." ifadelerini kullandı.

Besli, "Akşener'in akılları(!)" başlığını taşıyan yazısında şunları kaydetti;

"1

Meral Akşener'in Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu istemediğini sağır sultan duydu.

Olabilir.

Bunun için bir sürü haklı gerekçesi vardır. Daha doğrusu Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanlığı seçiminin zinhar kazanılamayacağına inanmaktadır.
Bu açıdan gösterdiği tavır siyaseten doğru ve rasyoneldir.

2

Ancak;

Meral Akşener'in adaylık için İBB Başkanı'nı ön plana çıkarmasında bir gariplik vardır.

Fondaş anketlerin tamamına göre Tayyip Erdoğan'ın karşısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş daha avantajlı görülmesine rağmen, yani seçilebilme ihtimali İmamoğlu'nun önünde olmasına rağmen Meral Akşener niçin Mansur Yavaş'ı değil de, Ekrem İmamoğlu'nu desteklemektedir?

Bunun muhtemel iki sebebi var.

Birincisi; CHP Genel Başkanı olarak Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının adaylıklarını peşin peşin veto etmesine rağmen eğer İmamoğlu aday olmayı başarır ve varsayalım ki kazanırsa;

O başkan CHP'nin istek ve talepleri doğrultusunda değil, Meral

Akşener'in güdümünde görev yapacaktır.

(İlgilisine not: İmamoğlu tesmiye edilen kişi her zaman başkasının yönlendirmesine muhtaçtır. Yalnız başına evinin yolunu bile bulamaz sanki)

Böylece, Akşener, kendince birinci parti ve dahi birinci aday olmaya ihtiyaç duymadan yönetimi elde edecektir.

İkincisi; Akşener'in daha avantajlı ve ideolojik olarak kendisine daha yakın olmasına rağmen Mansur Yavaş'ı desteklememesinin nedeni işte o 'kendisine daha yakın' olması halidir. Yani Mansur Yavaş'ın ülkücü kökenden gelmesidir.

Yine varsayalım ki Mansur Yavaş seçimin galibi oldu. Hiçbir zaman ipleri Meral Akşener'in eline teslim etmez. Çünkü, kendisi de aynı tabandan geldiği için Akşener onun üzerinde teşkilat baskısı kuramaz.

Hatta başkan olmuş Yavaş, partiyi de Meral Akşener'in elinden alır.
Yani Akşener kendince ince bir siyaset gütmekte.

Bakalım çakalların -tilki miydi?- kuyrukları birbirine değmeden bu politikayı ne kadar devam ettirebilecek?"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Akşener neden Yavaş'ı değil de İmamoğlu'nu destekliyor? ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş meral akşner hüseyin besli köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.