Akşener ‘Jön Türk’ ağzıyla konuştu!

Altılı masanın tüm fikirlerine karşı gönlünde yatan cumhurbaşkanı adayının Ekrem İmamoğlu olduğunu her defasında ima eden ve destek için Saraçhane’ye giden Akşener, Jön Türk ağzıyla konuşarak, “Yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YSK üyelerine hakaretten yargılandığı davada 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Saraçhane’de yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı.

Gönlündeki cumhurbaşkanı adayının İmamoğlu olduğunu her defasında ima etmekten imtina etmeyen Akşener, iktidarı hedef alarak, “Yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat” sloganları attı. Sultan İkinci Abdülhamid Han döneminde etki ajanlarının kontrolüne giren ve hata yaptıklarını iş işten geçtikten sonra anlayan Jön Türklerin ağzından konuşan Akşener’e toplanan kalabalık ise karşılık verdi.

Akşener konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Hey gidi Saraçhane, ne çektiniz? Bundan yıllar evvel, burada okuduğu bir şiirle mahkum olan bir büyükşehir belediye başkanı vardı. O büyükşehir belediye başkanı buradan sizlere seslenip İstanbulluya seslenip demişti ki "Bu şarkı burada bitmez." Doğrudur, o şarkı orada bitmedi ama bugün Meral Akşener olarak söz veriyorum, bu şarkı da burada bitmeyecek. Bugün iktidarda yarından çok korkan bir irade var. İnsanlar korktuğu zaman ceza verir, zulüm yapar, haksızlık yapar. Onun için bugün Ekrem kardeşim, Ekrem başkan için verilen bu kararın arkasında bir büyük korku var.

Bugün bu kararı verenler siyah cüppelerini haksızlığa kılıf edenler. Siz Türk milletisiniz, sandıkta gereğini yapacaksınız. Dün benzer cezayı nasıl millet yırttıysa bugün verilen o cezayı da sandıkta, demokrasiyle yırtacaksınız.

31 Mart'ı hatırlayın. Birinci turda haksızlık yaptılar, abidik gubidik yaptılar. Ne oldu? 805 bin fark attınız. Bugün burada bir irade var. Bu irade bir mahkeme kurdu. Başkana verilen cezanın karşılığı bir mahkeme kurdu. Asıl mahkeme Saraçhane'de kurulan mahkeme. O mahkemede aklandın kardeşim. Yarın 6 genel başkan olarak burada olacağız ve bu haksızlığın karşısında duracağız.”

Akşener ‘Jön Türk’ ağzıyla konuştu! ile ilgili etiketler Meral Akşener
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.