Akşener, İmamoğlu'nu Fatih'e, AK Parti'yi Bizans'a benzetti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet, AK Parti'ye ise Bizans İmparatorluğu benzetmesi yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı Etkinlik Alanında 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Etkinliğe İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve milletvekilleri katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, programda yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e, AK Parti'yi ise Bizans'a benzetti.

Akşener, "1453'te Fatih Sultan Mehmet, aynı senin gibi dedi ki; 'Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u alırım.' Bizans'a rağmen, Avrupa'ya rağmen, Haçlılara rağmen 'Ya İstanbul'u alırım ya İstanbul beni alır.' İki kararlı lider ve İstanbul alındı." ifadelerini kullandı.

"HİÇ KİMSE AK PARTİ'YE VE MİLYONLARCA SEÇMENİMİZE BU BENZETMELERİ YAPAMAZ"

İYİ Parti liderinin bu açıklamalarına tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Zafer Bayramı gibi bütünleştirici bir değerin kutlamasında AK Parti'yi Bizans'a benzetme gafleti gösteren Akşener, milletimizin gönlünde yer edememiş olmanın hezeyanını bir kez daha göstermiştir. Hiç kimse AK Parti'ye ve milyonlarca seçmenimize bu benzetmeleri yapamaz." açıklamasını yaptı.

Akşener, İmamoğlu'nu Fatih'e, AK Parti'yi Bizans'a benzetti ile ilgili etiketler Meral Akşener Ekrem İmamoğlu Fatih Sultan Mehmet AK Parti bizans imparatorluğu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.