Akşam Yasakları kalktı mı? Hafta içi akşamları sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı?

Saat 9'dan sonra yasak var mı? 1 Mart normalleşmenin başlayacağı tarih olarak duyuruldu. Bugünden itibaren uygulanan yasakları ve kısıtlamaları da vatandaşlar tek tek araştırmaya başlandı. Bu yasaklar arasında akşam yasakları da geliyor. hafta içi saat 9'dan sonra sokağa çıkma yasağı milyonlarca vatandaşın merak konusu. Peki, hafta içi akşam yasakları kalktı mı?

 Saat 9'dan sonra yasak var mı? Yaklaşık 1 yıldır tüm dünyanın ve Türkiye'nin gündeminde yer alan koronavirüs salgınına karşı alınanan önlemler, yasaklar ve kısıtlamalar vatandaşları evlere hapsetti. 1 Mart 2021 tarihinden itibaren ise kontrollü normalleşme adımları atılmaya başlandı. Hafta içi akşamları saat 9'dan sonra sokağa çıkma yasağı uygulanan illlerde yaşayan vatandaşlar, akşam yasakları kaktı mı sorusuna da yanıt arıyor.

AKŞAM YASAKLARI (HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI) KALKTI MI?

Hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı hatırlatılan genelgede, şunlar kaydedildi:

"Hafta sonlarında ise düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacaktır. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, cuma 21.00-cumartesi 05.00 saatleri arasıyla cumartesi 21.00'den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayıp pazartesi günü saat 05.00'te bitecek şekilde uygulanacak olup bu illerimizde cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

Hafta içi her gün saat 21:00’den sabah 05:00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Yasağa uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK'nin ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapılıyor.

 

Akşam Yasakları kalktı mı? Hafta içi akşamları sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? ile ilgili etiketler Koronavirüs akşam yasakları kalktı mı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.