Akrabaları koronadan ölünce hastane bastılar

Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi gören yakınlarının vefat etmesi üzerine bir grup, hastaneyi bastı. Yoğun bakım servisine zorla giren kalabalık grup doktor ve diğer sağlık personeline saldırdı. Sağlık personeli grubun elinden bir odaya kendilerini kilitleyerek kurtuldu. Yoğun bakımdaki cihazlara zarar veren saldırganlar, 4 polisi de yaraladı. Güvenlik güçleri olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı.

Akıl dışı olay, dün öğleden sonra Şehitkamil Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde yaşandı.

3 gündür koronavirüs nedeniyle Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören Halil K., doktorların çabasına rağmen vefat etti.

Halil K.’nin yakınları ise ölümde hastanenin ihmali olduğunu iddia ederek yoğun bakımda görevli doktora saldırdı.

Saldırı üzerine doktor ve diğer sağlık çalışanları kendilerini bir odaya kilitleyerek saldırganlardan kurtuldu. Öfkeli grup, yoğun bakımı servisinin camlarını kırdı. Bu sırada bazı tıbbi malzemeler de büyüz zarar gördü.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis öfkeli kalabalığı havaya ateş açarak dağıttı. Yaşanan arbede sırasında 4 polis hafik şekilde yaralandı. Saldırıya katılan 5 kişi ise gözaltına alındı.

(DHA)

Akrabaları koronadan ölünce hastane bastılar ile ilgili etiketler Gaziantep Şehitkamil Gözaltı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.