Akraba evliliği tüm köyü kör etti!

Yemen'de bulunan 200 nüfuslu bir köyde 70 kişi, akraba evliliğinden dolayı genetik retina bozukluğuna dayalı görme duyusunu kaybetti.

Mahat Köyü, 2015 yılından bu yana iç savaşın pençesinden kurtulamayan Yemen'in en fakir yerleşim yerlerinden biri. Açlık sınırında yaşayan 200 köylünün 70'i kör oldu. Genetik hastalığın yayılmasının ardındaki neden ise akraba evlilikleri.

DOKTORLAR, NEDENİNİN AKRABA EVLİLİĞİ OLDUĞUNU BELİRTTİ

200 kişilik köyün 70 sakini retina tabakasının düzgün gelişmemesi nedeniyle görme kaybından muzdarip. Yerel doktorlar, köyde görme engelli hastaların yoğun olarak bulunmasının nedeninin akraba evliliği olduğunu belirtiyor.

Akraba evliliği tüm köyü kör etti!

TEDAVİ EDECEK HERHANGİ BİR TIBBİ YÖNTEM BULUNAMIYOR

Kuzenler arası evliliğe sık rastlanan köyde, genetik bir hastalık olan retina bozukluğu da nesilden nesle gittikçe daha fazla kişide görülmeye başlanmış. Mutasyona uğrayan kromozomlar retina tabakasının düzgün gelişmesine engel olurken, bugün bu hastalığı tedavi edecek herhangi bir tıbbi yöntem bulunmuyor.

Akraba evliliği tüm köyü kör etti! ile ilgili etiketler Yemen kör köy akraba evliliği
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.