AKOM'dan İstanbullulara uyarı: Öğle saatlerinde kuvvetli sağanak yağış geliyor!

Meteoroloji tarafından yapılan uyarının ardından İstanbullulara bir uyarı da AKOM'dan geldi. AKOM, İstanbul’da öğle saatlerinden itibaren batı ilçelerden başlayarak gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin görüleceğini belirtti. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini belirten AKOM, ani baskınlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) İstanbullular için gök gürültülü sağanak yağmur uyarısında bulundu. 

ÖĞLE SAATLERİNDE BAŞLAYACAK

Yapılan duyuruda meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden itibaren (14.00) Silivri ve Çatalca ve Arnavutköy gibi batı ilçelerden başlayarak il genelinde gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı aktarıldı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ORTASINA KADAR YAĞIŞLI GEÇECEK

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde önümüzdeki hafta ortasına kadar Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkili olması beklendiği kaydedilen uyarıda, “Sıcaklıkların bu geceden itibaren hızla 4-7 derece birden azalarak Pazar gününe kadar 22 dereceler civarına gerileyeceği, il genelinde yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 13 Haziran'a kadar mevsim normalleri civarı ile 2-4 derece altında, 17-24 Haziran tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ile 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor” denildi.

 

 

AKOM'dan İstanbullulara uyarı: Öğle saatlerinde kuvvetli sağanak yağış geliyor! ile ilgili etiketler İstanbul Yağmur AKOM sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.