AKOM'dan İstanbullulara fırtına uyarısı: Pazar gününe kadar sürecek!

Meteoroloji'den sonra bir kuvvetli fırtına uyarısı da AKOM'dan geldi. AKOM akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da fırtınanın etkili olacağını duyurdu. Yapılan açıklamada vatandaşlar çatı uçması ve baca gazı zehirlenmesi gibi tehlikelere karşı uyarıldı.

AKOM, İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtına için vatandaşları uyardı.

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde hafta başından beri etkili olan lodosun, akşam saatlerinden itibaren kuvvetini arttırarak fırtına şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

FIRTINA, PAZAR AKŞAM SAATLERİNE KADAR SÜRECEK

Pazar akşam saatlerine kadar fırtına 40-60 km/saatlik fırtınanın, kısa süreli hamleler ile 50-80 km/saatlik kuvvetli fırtına şiddetinde esmesi bekleniyor.

 

'TEDBİRLİ OLUN' ÇAĞRISI

İBB, şiddetli rüzgâr nedeni ile yaşanabilecek olumsuz hava şartlarında ekiplerini hazırda tutarken, hava, deniz ve kara ulaşımında aksamalar yaşanabileceği belirtildi. İstanbulluların da çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi tehlikelere karşı tedbirli olunması istendi.

ORTA KARADENİZ'DE DE ÖĞLE SAATLERİNDEN İTİBAREN  ETKİLİ OLACAK

Genel Müdürlüğün Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada, Orta Karadeniz'de rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı, batısı güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.Fırtınaya bağlı ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

AKOM'dan İstanbullulara fırtına uyarısı: Pazar gününe kadar sürecek! ile ilgili etiketler İstanbul Fırtına AKOM Uyarı Meteoroloji
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.