AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı

İstanbul için peş peşe uyarılar geliyor. Son uyarı ise İBB Afet Koordinasyon Merkezi AKOM'dan geldi. Uyarıda alçak basınç sistemine bağlı yağışların bugün etkisini artırmasının beklendiği, çarşambadan itibaren de sıcaklıkların düşeceğinin tahmin edildiğini belirtildi. AKOM, perşembeden itibaren ise Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle İstanbul'da yılın ilk kar yağışının yaşanacağını kaydetti.

Türkiye'nın batı ve kuzey batı bölgeleri birkaç gündür yağışlı bir havanın hakimiyetinde.

Üstelik başta İstanbul olmak üzere yurdumuzun batı bölgelerinde salı gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemleri nedeniyle yeni bir yağışlı hava etkili olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre, güneyin ılık ve nemli havasını bölgemize taşıyan sistemler nedeni ile geçtiğimiz hafta sonu yaşanan yağışlara benzer şekilde bu hafta da il genelinde kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı

ÇATALCA, ARNAVUTKÖY, SİLİVRİ'YE 30-65 KİLOGRAM YAĞIŞ

Salı günü sabah saatlerinden itibaren Çatalca, Silivri ve Arnavutköy ilçelerinde başlaması beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren il genelinde etkili olması bekleniyor. Yağışların kuvvetli sağanak (30-65 kilogram/metrekare) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı - Resim : 2

İSTANBUL'A KAR GELİYOR

Kent genelinde etkili olacak kuvvetli yağışların çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetini kaybetmesi ile birlikte İstanbul yeni bir sistemin etkisine girecek. 

Çarşamba gününden itibaren Marmara Bölgesi'nin İstanbul dahil birçok yerinde hava sıcaklıkları 7 derece birden düşecek.

AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı - Resim : 3

Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava ile birlikte sıcaklıklar kış şartlarına gerilerken, perşembe itibariyle İstanbul'a yılın ilk karını getirecek. 

Tahminlere göre, perşembe günü İstanbul'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış bekleniyor.

Meteorolojinin 5 günlük hava tahminlerine göre aşağıdaki haritada görülebileceği gibi kar yağışı başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkili olacak. Ege'nin güneyinden Şırnak'a kadar uzanan güney şeridi ile Doğu Karadeniz'in sahil kesimlerinde sağanak hakimiyetini sürdürecek.

AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı - Resim : 4

Kar yağışı cuma günün ardından cumartesi de etkisini yurdun önemli bir bölümünde sürdürecek. İstanbul hariç Trakya ile Ege ve İç Anadolu'nun bir bölümünde puslu hava hakim olacak. Doğu Karadeniz, Akdeniz Bölgesi'nin doğusu ve Güney Doğu Anadolu da sağanak yağışlar devam edeyecek. 

AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı - Resim : 5

METEOROLOJİ İSTANBUL İÇİN SARI KODLU UYARI YAYIMLADI

İstanbul için sarı kodlu uyarı yayımlayan Meteoroloji, salı günü beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerden başlayarak zamanla il genelinde kuvvetli (30-50 kg/metrekare) ve batı kesimlerde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlar nedeniyle İstanbul'da sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar görülebileceği uyarısı yaptı.

İSTANBUL VALİLİĞİ DE UYARDI

İstanbul Valiliği'nden de yapılan uyarıda da, 'İstanbul’da Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, yarın (12 Ocak) beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli; yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' ifadesi kullanıldı.

ÖNÜMÜZDEKİ 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TABLOSU İSE ŞÖYLE

 

 

AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı ile ilgili etiketler İstanbul kar Yağmur AKOM Meteoroloji İstanbul Valiliği sağanak sibirya
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.