AKOM'dan İstanbul için flaş yağış uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, İstanbul bu akşam saatlerinden itibaren yağışlı ve soğuk havanın etkisine girecek. Hafta sonunda yağışlar sağanak şeklinde olacak. AKOM'dan yapılan açıklamaya göre 14 Ocak’tan sonra kış şartlarının şehir genelinde kendisini iyice hissettirmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB AKOM’un verilerine göre, İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinin bu akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Sistemin etkisi ile lodos yönlü rüzgârın da akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek aralıklarla fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

HAFTA SONU SAĞANAK YAĞIŞ OLACAK

Açıklamada bugün beklenen fırtınanın peşinden cumartesi il genelinde kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı, yağışların özellikle Boğaz çevresi ile Avrupa yakası genelinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Yağışların pazar akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilirken, önümüzdeki hafta yeni sistemlerin Marmara bölgesinde etkili olmaya devam edeceği ifade edildi.

KIŞ KENDİSİNİ HİSSETTİRECEK

Lodos nedeniyle cumartesi 15°C’ler civarında seyretmesi beklenen sıcaklıkların, pazar günü rüzgârın kuzeyli yönlere dönmesiyle 10°C’lere düşeceği tahmin ediliyor.

Açıklamada ayrıca, "Öte yandan, 14 Ocak ve sonrasındaki günlerde, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin büyük bir bölümünde soğuk ve yağışlı kış koşullarının yaşanmaya başlaması bekleniyor" ifadelerine yer verildi.

SU SEVİYESİ HATIRLATILDI

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul’da yağışların son 10 yılın en kurak değerlerinde seyrettiği belirtilip, barajların doluluk oranının yüzde 20’ler seviyesinin altına gerilediği hatırlatıldı...

AKOM'dan İstanbul için flaş yağış uyarısı

TÜRKİYE HAFTA SONUNU YAĞIŞLI GEÇİRECEK

Türkiye cumartesiden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına giriyor.

Meteorolojinin son ölçümlerine göre, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde görülecek olan yağışların, İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor.

AKOM'dan İstanbul için flaş yağış uyarısı - Resim : 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda kuzey ve batı bölgelerde görülecek yağışlarla birlikte kuzeybatı bölgelerde biraz azalacağı ancak ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceğini tahmin ediliyor.

AKOM'dan İstanbul için flaş yağış uyarısı - Resim : 3

Tahminlere göre, pazartesi ve salı günleri ise ülke genelinde artarak mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkacağı ifade edilen hava sıcaklığı, önümüzdeki hafta ortasında (Çarşamba) batıdan başlayarak hızla düşecek ve mevsim normalleri civarına inecek.

AKOM'dan İstanbul için flaş yağış uyarısı - Resim : 4

Cumartesiden itibaren kuzey ve batı bölgelerde yağmur ve sağanak yağış şeklinde görülecek olan yağışların, Çarşamba gününden itibaren yurdumuzu etkileyecek olan Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte ülke geneline yayılacağı ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.

AKOM'dan İstanbul için flaş yağış uyarısı - Resim : 5

AKOM'dan İstanbul için flaş yağış uyarısı - Resim : 6

 

 

AKOM'dan İstanbul için flaş yağış uyarısı ile ilgili etiketler İstanbul İBB AKOM Yağış Sağanak Yağış Meteoroloji Marmara Türkiye kış Fırtına soğuk lodos
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.