AKM'nin açılış haftasına "Mozaik" damga vuracak

29 Ekim'de Taksim'de tarihi bir açılışa imza atacak olan Atatürk Kültür Merkezi'nde 5 gün boyunca, operadan tiyatroya ve konserlere kadar pek çok etkinlik düzenlenecek. İhsan Özer'in sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek olan ‘Mozaik’ adlı dev konser 3 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi’nin açılış haftası etkinlikleri kapsamında sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul Taksim Meydanı'ndaki yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışı için geri sayım başladı. Açılışını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı AKM'de çeşitli etkilikler düzenlenecek.

AKM'nin açılış haftasına "Mozaik" damga vuracak

Türk Müziği alanında yapılmış en iddialı sahne performansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi’nin açılış haftası etkinlikleri kapsamında sanatseverlerle buluşturulmaya hazırlanıyor.

AKM'nin açılış haftasına "Mozaik" damga vuracak


İhsan Özer'in sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek olan ‘Mozaik’ adlı dev konserde, Türk müzik kültürünün farklı renkleri, eşsiz bir sahne şovu ve teknolojiyle birleşerek izleyiciye büyüleyici anlar yaşatacak.

AKM'nin açılış haftasına "Mozaik" damga vuracak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı koro ve topluluk sanatçılarından oluşan yüz elli kişinin ortak çalışmasıyla gerçekleşecek olan gösteride, klasik Türk Müziği'nin çok sevilen eserleri, halk müziği ezgilerine bağlanacak, sema ayinlerinin ruhu, zikirlerin heyecanıyla bütünleşecek, semahlardaki coşku, nefes ve deyişlerle süslenecek. Halk dansları topluluğunun sanatçıları, zeybekten köçekçeye uzanan motiflerle Anadolu kültürünün ritmini yansıtacaklar.

AKM'nin açılış haftasına "Mozaik" damga vuracak

Duygunun ve ritmin yoğun yaşandığı bu bütünlüğün izleyenler üzerindeki etkisi, teknolojinin imkanları kullanılarak zirveye çıkarılacak. Hologram teknolojisi ile büyük mutasavvıflar Yunus Emre ve Hacı Bektaş Veli sahnedeki gösterinin arasına katılacak ve sahnedeki müziğe sanal varlıklarıyla eşlik edecekler. Ayrıca halk şairi Aşık Veysel, aynı teknolojiyle sahneye getirilerek kendi sesiyle bir şiirini seslendirecek.

AKM'nin açılış haftasına "Mozaik" damga vuracak

 

AKM'nin açılış haftasına "Mozaik" damga vuracak ile ilgili etiketler AKM Atatürk Kültür Merkezi Kültür ve Turizm Bakanlığı Konser tiyatro İhsan Özer mozaik etkinlik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.