AKM'de sahne alan Grammy ödüllü Chris Botti konserine ünlü isimler akın etti

Grammy ödüllü trompet sanatçısı Chris Botti, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) açılış etkinlikleri kapsamında müzikseverlerle bir araya geldi. Botti’ye Lee Pearson davulda, Leonardo Amuedo gitarda, Holger Marjamaa piyanoda, Chad LB saksafonda, Reggie Hamilton kontrbasta, Lucia Micarelli viyolinde, Sy Smith, Veronica Swift ve Jonathan Johnson vokalde eşlik etti. Konseri dinlemeye gelenler arasında Işın Karaca, Murat Dalkılıç, Hamdi Alkan, Suzan Kardeş'in de olduğu çok sayıda ünlü isim vardı...

Botti, sahnede yaptığı konuşmada, "Çok teşekkürler bu gece geldiğiniz için, İstanbul'da pek çok kez müzik yapma fırsatı sunulduğu için minnettarız. Müziğimizin tekrar dinlenmek istenmesi harika bir şey. Buradaki en önemli şey çalmaktan zevk aldığımız şehre geri dönmüş olmak." dedi.

AKM'de sahne alan Grammy ödüllü Chris Botti konserine ünlü isimler akın etti

Caz müziğinin yetenekli ve başarılı isimleriyle birlikte sahneye çıkmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Botti, konser sırasında kendisine eşlik eden müzisyenlerin kariyerlerine ilişkin bilgiler vererek, sahneye davet etti.


IŞIN KARACA: AKM ÇOK ÖNEMLİ BİR KÜLTÜR TAŞIMIZ

İzmir'den konseri dinlemeye gelen Işın Karaca da, "13 yıl sonra AKM'de burada olmak, bir sanatçı, sanatsever olarak o kadar farklı bir boyut getiriyor ki öncelikle emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. İstanbul için, Türkiye için AKM çok önemli bir kültür taşımız. Bu yüzden kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor." diye konuştu.

AKM'de sahne alan Grammy ödüllü Chris Botti konserine ünlü isimler akın etti


MURAT DALKILIÇ: YENİ AKM'Yİ GÖRMEK ÇOK HEYECAN VERİCİ

Şarkıcı Murat Dalkılıç ise AKM'nin açılışını herkesin uzun zamandan beri beklediğini ve heyecanlı olduğunu söyleyerek, "Bizim için çok değerli bir yer. Dünyadaki muadillerinin neredeyse en iyisi olarak geri dönmüş, o yüzden heyecanla koştura koştura burada bir konseri dinlemek, yeni AKM'yi görmek çok heyecan verici. Bundan sonra çok güzel şeylere vesile olmasını temenni ediyorum. Ankara'daki CSO'yu da gezmiştim. Orası da şahane olmuş." değerlendirmesini yaptı.


HAMDİ ALKAN: ÇOK MUTLUYUZ

Oyuncu ve yapımcı Hamdi Alkan da üniversite yıllarında 1984'te her hafta sonu klasik müzik konserlerine, tiyatro gösterilerine geldiğini belirterek, şunları söyledi: "Atatürk Kültür Merkezi, gerçekten şehrin can alıcı bir yerinde, kültür ve sanatın insanlarla buluştuğu, insanları beslediği bir yer. Böyle bir yerin tekrar elden geçirilmesi, çağa uydurulması, muhteşem bir şekilde dekora edilmesi, salonları yeniden düzenlenmesi ve 29 Ekim gibi anlamlı bir tarihte halkımızla buluşturulması çok önemli bir çaba. Biz çok mutluyuz. Bütün emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum."

AKM'de sahne alan Grammy ödüllü Chris Botti konserine ünlü isimler akın etti

SELEN GÖRGÜZEL: AÇILIŞ GÜNÜNÜ HEYECANLA BEKLİYORDUK

Alkan'ın eşi oyuncu Selen Görgüzel ise "Çok heyecanlıyım. Heyecanla açılış gününü zaten bekliyorduk. Zaten sanatın ve tarihin şehri İstanbul'da bu kadar değerli bir yapının altında, bu kadar değerli sanat eserlerinin seyredecek ve izleyecek olmanın da hem bir sanatçı hem de bir vatandaş olarak mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Bundan sonra keyifle izleyeceğiz ve beraber izleyeceğiz." dedi.


SUZAN KARDEŞ: YANMADAN BİR HAFTA ÖNCE TİYATROYA GELMİŞTİM

Bu gecenin kendi için çok özel olduğunu söyleyen Suzan Kardeş, “Dünyanın her yerinden buraya konsere gelecekler. Benim için özelliği, ben burada hiç konser izleyemedim. Sadece 17 yaşında izledim çünkü hep kuliste çalıştım. Ama 10 yıl önce ve yanmadan bir hafta önce burada Üsküp tiyatrosunun yaptığı bir gösteri vardı babam ona getirmişti. Benim için o yüzden bu gece ayrı bir özelliğe sahip” ifadelerini kullandı.

AKM'de sahne alan Grammy ödüllü Chris Botti konserine ünlü isimler akın etti

 

 

AKM'de sahne alan Grammy ödüllü Chris Botti konserine ünlü isimler akın etti ile ilgili etiketler AKM Atatürk Kültür Merkezi Konser Işın Karaca Murat Dalkılıç Hamdi Alkan Chris Botti suzan kardeş Selen Görgüzel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.