Aklınızda Duracağına Midenizde Dursun! Bir Dilimle Yetinmeyeceğiniz Gelin Pastası Tarifi

Yıllardır aradığım pasta diyeceksiniz. Hafif tadıyla Gelin Pastasının bir dilimiyle yetinmek mümkün değil. O yüzden sizi mutfağa alalım. Ekstra malzemeye ihtiyaç yok. Mutfağınıza zaten hepsini bulacaksınız. Enfes lezzetiyle gelin pastası tarifini sizler için hazırladık.

Gelin Pastası bir yanıyla pasta bir yanıyla sütlü bir tatlı. Ancak akıllardan çıkmayan lezzeti ilk kim tarafından bulunduysa ona teşekkürü bir borç bilin. Yapması da pek zor değil. Ekstra tadıyla evdekileri mest edecek. Mutlaka bir kez denemeye değer olan gelin pastası tarifini araştırdık ve en iyi gelin pastası tarifini Tokat'ta buldu. Unutmayın hindistan cevizi olmazsa olmaz. Aklınızda Duracağına Midenizde Dursun! Bir Dilimle Yetinmeyeceğiniz Gelin Pastası Tarifi

 Kabarmış bir kek dilimini sütle ıslattığınızda neler olur bir düşünün. Üstüne de mis gibi bir muhallebi yaparsanız dünyalar sizin olacak. Çay da hazırsa sizi şöyle mutfağa alalım. Gelin Pastası tarifine birlikte bakalım.

GELİN PASTASINI TARİFİNİ VERİYORUZ

Yaz mevsiminin en güzel tatlılarından olan gelin pastasının yapımı o kadar da zor değil. Keki akşamdan pişirin. Soğuğuyunca sütlü şerbetini döküp buzdolabına kaldırın. Ertesi gün kremasını hazırlayıp üzerine döküp tekrar soğutun. sadece süngerimsi bir kek elde etmek için yumurta sarıları ile akını ayrı ayrı çırpıp birleştirin.

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Islatmak için:
1,5 su bardağı soğuk süt

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti

Üzeri için:
3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
50 gram fındık içi

Aklınızda Duracağına Midenizde Dursun! Bir Dilimle Yetinmeyeceğiniz Gelin Pastası Tarifi

Kekini hazırlamak için oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarıyla sarılarını ayrı ayrı karıştırma kaplarına alın. Dikkatli ayırın, yumurta aklarına yumurta sarısı hiç bulaşmamalı.

Önce yumurta aklarına şekerin yarısını ilave ederek iyice çırpın. Karışım kar gibi olup, kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpmalısınız.

Sonra yumurta sarılarını kalan şeker ve vanilyayla birlikte 3-4 dakika mikserin yüksek devriyle çırpın. Yumurta sarılı karışıma çırptığınız yumurta aklarının yarısını koyup, kaşıkla altan üste doğru alarak hafifçe karıştırın. Unu da ilave edip hafifçe karıştırın. En son kalan yumurta aklarını aynı şekilde karıştırın. Homojen bir karışım olunca (çok da karıştırmayın ki yumurta akları sönmesin) pişireceğiniz kaba boşatıp üzerini düzeltin.

Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Benimki yaklaşık 30 dakika sürdü. Fırından almadan önce kürdan batırıp içinin pişip pişmediğini kontrol edin.

Kekinizi fırından alıp bir kenarda soğumaya bırakın. Bu arada sütlü şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemeleri olan, süt, vanilya ve şekeri derin bir kasede şeker eriyene kadar karıştırın (şerbet soğuk olarak hazırlanıp herhangi bir ısıtma işlemi yapılmamakta). Soğuyan kekinizin üzerine sütlü şerbeti eşit bir şekilde dökün. Kekin şerbeti iyi çekmesi için kürdanla delikler açabilirsiniz. Keki şerbetini iyice çekene kadar buzdolabına kaldırın.

Kremasını hazırlamak için vanilya dışındaki malzemeleri tencereye koyup tel çırpıcı ile karıştırarak orta ateşte pişirin. Karışım koyulaşıp göz göz olunca vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Tercihen mikserle kremayı yüksek devirde iyice çırpın. Vaktim yok diyorsanız bu kısmı atlayabilirsiniz.

Kremayı şerbetini emen kekin üzerine eşit bir şekilde döküp üzerine hindistan cevizi serpin. Tekrar buzdolabına kaldırıp iyice soğutup servis yapın.

Aklınızda Duracağına Midenizde Dursun! Bir Dilimle Yetinmeyeceğiniz Gelin Pastası Tarifi ile ilgili etiketler gelin pastası gelin pastası tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.