'Aklımızla dalga geçiyorlar. Türkiye göçmen merkezi olamaz!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Taliban yönetimine karşı direniş gösterilen Afganistan'da yaşanan son gelişmeler ve İngiltere'nin Afgan göçmen planı masaya yatırıldı.

"BATI'NIN GERÇEKLEŞTİREBİLECEĞİ HAVA SALDIRILARI İLE AFGANİSTAN BAŞKA BİR KAOSA SÜRÜKLENEBİLİR"

Metehan Demir, "Çok büyük bir insanlık trajedisi hala yaşanıyor. Batının derdi oradan bir an önce kaçmak. Geride bıraktıkları coğrafyada ne olacak, nasıl günler yaşayacak kimsenin umrunda değil. Rusya, ABD, Batı o coğrafyayı mahvetti ve gidiyor. Yaşanacak kaos tahmin edilemez. Batı bundan sonra Taliban'ı zayıflatmak için yabancı servislerin marifetiyle destek verecek. Buna IŞİD de dahil. IŞİD'in güçlenip güçlenmeyeceğiyle ilgili yazılar var.  IŞİD'i zamanında bölgede kullanmışlardı, acaba onları da o şekilde değerlendirebilir miyiz? Araya sıkışan Afgan halkı oluyor. Bundan sonra hava saldırıları gerçekleştirilebilir. Batı 'Taliban' neler yapıyorum' diyerek yapabilir. Daha önce cenaze ve düğün vurmuşlukları, yüzlerce insanı katlettikleri olduğu için bu tür hava saldırılarıyla Afganistan başka bir kaosa sürüklenebilir. Afgan halkının geleceği için çok endişeliyim.

'Aklımızla dalga geçiyorlar. Türkiye göçmen merkezi olamaz!'

"TALİBAN ETRAFA 'ÜLKENİN TAMAMINDA OTORİTEYİ SAĞLADIM' DEMEK İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR SALDIRI GERÇEKLEŞTİREBİLİR"

Afganistan'da ciddi bir canlı bomba sorunu vardı. Bakıldığında her tür provokasyonu yapabilirler. ABD-Batı askerlerinin alçaklığı yapabilirler, kadın-çocuk demeden. İngilizlerin söylediği umarım karşımıza çıkmaz. Pençşir bölgesi Taliban tarafından çevrilmiş. Şah Mesut'un oğlu Ahmet Mesut iş başında. Şu anki tabloda başarılı olmalarını arzu ederiz. Taliban'ın ele geçirdiği vilayet merkezlerini çatışma olmadan el sıkışarak aldılar. Etrafta Ahmet Mesut'e ne kadar destek gelir? Taliban etrafa 'Ülkenin tamamında otoriteyi sağladım' demek için bu yığınakları boşuna yapmıyor. Çok büyük bir saldırı gerçekleştirebilir. Pençşir başta olmak üzere Afganistan'ın çeşitli noktalarında ayaklanma ya da iç savaşa yönelik çatışmalar olabilir. Bunu bastırmak için Taliban'ın sert ve yüksek yoğunluklu bir saldırıya geçmesi mümkün. Batı diyoruz ya, gelsin desteğini göstersin. Ancak böyle bir şeyi yapmayacaklarını biliyoruz. Her şeylerini bırakıp kaçtılar. Taliban'ın yüksek yoğunlukta bir saldırı gerçekleştirmesinden endişe ediyorum.

"TÜRKİYE GÖÇMEN TOPLAMA MERKEZİ Mİ?"

Bunlar kafadan senaryoyu yazmışlar, başka bir istekleri de var mı? Türkiye çok yürekli bir ülke ama bu kadarı da fazla. Kafalarının altında ne olduğunu İngiltere ve beraberindeki ABD, Avusturya, Almanya çoktan gösterdi. Türkiye ile ilgili planlarını çoktan yapmışlar. Türkiye dünya göçmenleri toplama merkezi mi? Göçmenleri yönetemezsek ileride göçmen sorunu bizi yönetir. Japonya bir de bize ihtiyaçlarını karşılamak için kredi vermiş. Sonra da onu geri ödeyecekmişiz, biz neden ödeyelim?" ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Aklımızla dalga geçiyorlar. Türkiye göçmen merkezi olamaz!' ile ilgili etiketler Metehan Demir Afganistan Taliban Afgan göçmenler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.