Akkuyu’yu zararlı gören DW, Almanya’nın nükleer santrallerinde ‘papatya açtırdı’!

Türkiye’nin 2023 yılında hizmete alması ve enerjide dışa bağımlılığı azaltması beklenen Akkuyu Nükleer santrali için ‘Doğaya ve insana zarar verecek’ başlığı atan DW Türkçe, Almanya’nın kapatma kararını iptal ettiği nükleer santrallerini güzellemek için çevresinde papatya olan görsel paylaştı.

Mersin’in Gülnar ilçesinde inşası devam eden ve 2023 yılında tamamlanarak faaliyetlerine başlayacak olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını ciddi şekilde azaltması öngörülüyor. 

Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını ve ardından devam eden Rusya-Ukrayna Savaşıyla dünyada ciddi enerji krizi baş gösterdi. 

NÜKLEER SANTRAL TÜRKİYE'DE 'ZARARLI' ALMANYA'DA 'ÇEVRECİ'

Tehlikeyi önceden sezen ve Nükleer Güç Santrallerinin inşaasının startını veren Türkiye ise yurt dışından bazı haber sitelerinin hedefi oldu. 

Bu sitelerin başını ise Almanya merkezli DW Türkçe çekti. Tamamlandığında yıllık 36 bin GW-h enerji üretmesi beklenen Akkuyu için, DW Türkçe, “Çevrecilerden Akkuyu uyarısı: Doğaya ve insana zarar verecek” şeklinde operasyonel başlık atmıştı. 

Akkuyu’yu zararlı gören DW, Almanya’nın nükleer santrallerinde ‘papatya açtırdı’!

Almanya’daki nükleer santraller için de bir haber hazırlayan DW, Türkiye’ye yönelik çifte standartıyla dikkati çekti. 

PAPATYALI GÜZELLEME 

DW, Akkuyu için algı operasyonu yürütürken Almanya’nın yıl sonunda kapatmayı planladığı üç nükleer santralin faaliyetini uzatması kararını ise güzelledi. 

Almanya’nın erteleme kararına ilişkin haberini ‘doğa ve çevre’ kategorisinden gören DW, “Almanya, yıl sonu kapatılması kararlaştırılan üç nükleer santralin faaliyetlerini, enerji krizi nedeniyle uzatıyor” diyerek faaliyetleri meşrulaştırma çabasına girdi.

Akkuyu’yu zararlı gören DW, Almanya’nın nükleer santrallerinde ‘papatya açtırdı’! - Resim : 2

DW haberin görselinde ise güzelleme yapmak amacıyla nükleer santralin etrafında ‘ayçiçeği’ bulunan bir görsel paylaştı.

Akkuyu’yu zararlı gören DW, Almanya’nın nükleer santrallerinde ‘papatya açtırdı’! ile ilgili etiketler Akkuyu Nükleer nükleer santral Almanya Türkiye Mersin Gülnar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.