Akit'ten Friends'e sansür

Yeni Akit internet sitesi, Friends dizisi ile ilgili haberinde kadın oyuncuların fotoğrafını sansürledi. RTÜK'e de çağrı yapan Akit, dizinin yayından kaldırılmasını talep etti.

Yeni Akit, Netflix Türkiye'de 1 Nisan'da yeniden gösterime girecek Friends dizisiyle ilgili olarak RTÜK'e çağrı yaptı. Haberde ayrıca kadın oyuncuların fotoğrafının sansürlendiği görüldü.

İnternet siteleri üzerinden bir haber yayınlayan Yeni Akit, "Eşcinsellik, ensest ilişkiler, birbirini aldatan karı-koca, başörtüsünü ‘cinsel’ obje olarak gösteren sahneler, gençlere uyuşturucu ve ahlaksızlık pompalama, çocuk istismarı; türlü ahlaksızlıkları, izleyenlerin zihnine enjekte eden Netflix yeni bir 'proje' diziyi daha Türkiye’de yayın hayatına sokmaya hazırlanıyor" ifadesini kullandı.

Netflix'in 'Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışan ABD merkezli bir dijital medya platformu' olduğu savunulan haberde, hâlâ dünyanın en popüler dizilerinden biri olan Friends için şunlar söylendi:

"10 sezondan oluşan ve Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ve David Schwimmer’ın başrollerini paylaştığı 'Friends' 'kültürel yozlaşmaya' en müsait olan gençleri hedef alıyor.

Aileyi yok etmek için her türlü ahlaksızlığa başvurarak toplumu dejenere etmeye çalışan Netflix'in 'Friends' dizisinde 20'li yaşları oynayan 3 kız 3 erkek, altı karakter oynadıkları sahnelerle gençleri aile hayatından uzaklaştırmaya çalışırken gayrimeşru ilişkilere yönlendirerek ahlaksızlığı meşrulaştırmaya çalışıyor.

'Dizide bu altı karakter de dizi boyunca pek fazla romantik ilişkiye girer ve bunlardan bazıları ciddiyken bazıları kısa sürelidir' diye anlatılan dizi Netflix'in ilk 'ahlaksız' dizisi değil elbette."

İşte o haber:

Akit'ten Friends'e sansür

Akit'ten Friends'e sansür ile ilgili etiketler Akit Friends Netflix Türkiye RTÜK
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.