Akit'in Gülen'in eski sağ kolu olan yazarı, Fehmi Koru'nun tutuklanmasını istedi!

Gazeteci Fehmi Koru'nun referandum sürecinde yaşananlara ilişkin değerlendirmelerini kaleme almasının ardından, AKİT gazetesinin Gülen'in eski sağ kolu olan yazarından "Fehmi Koru tutuklanmalı" talebi geldi.

Fehmi Koru, bugünkü yazısında referandumla ilgili propaganda sürecine ilişkin eleştirilerini dile getirirken, "Sorun AK Parti yöneticileri ve referandumun yanlış sonuç vermesiyle zarara uğrayacak partililerde değil; sorun partizanlarda… Ne demek istediğimi görmek isteyen, AK Parti’ye yakın bilinen gazetelere ve ekranlara şöyle bir göz atmalı. Medya ve sosyal medya ‘Hayır’ diyebileceklere müsamahasız yürüttükleri ‘Evet’ kampanyasıyla ‘Hayır’ cephesine harç sağlıyor. En çok kullandıkları suçlama ‘gizli Hayırcı’ değil mi? Ne demek ‘gizli Hayırcı’? Birileri ‘Hayır’ diyecek, ama bunu söyleyemiyor… Aslında ‘Evet’ diyebilecek birilerini ‘Hayır’ oyu kullanmaya itecek yeterli bir sebep bence. Bu benim görüşüm. Gizleyecek bir şeyim yok benim. Ben ‘sistem değişikliği’ konusuna da bu referanduma da olumlu bakmıyorum." yazdı.

Koru, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

"O günleri birlikte yaşadığımız kişiler hatırlayacaktır: Rahmetli Özal’ın siyasi hakları referanduma götürmesine.. referandum kararı alındıktan sonra yürütülen kampanyanın biçimine.. en şiddetle karşı çıkanlardan biriydim. Özal’a yakın yaşadım o günleri; sandığa gidilmesine birkaç gün kala, o da, yaptığının yanlış olduğunu algılayabilmişti. Az bir oyla kaybetmişti Özal ve itiraz etseydi, yeniden sayılabilecek oylarla sonucu değiştirebilirdi. İçinden gelmedi, itiraz etmedi ve olanı kabullendi Özal… Sosyal bir ortamda gördüğüm yüzler durumun nezaketinin de farkındalar mı acaba?"

AKİT: "FEHMİ KORU TUTUKLANMALI"

Koru'nun bu yazısının ardından Akit gazetesi bugünkü birinci sayfasında, “"Fehmi Koru tutuklanmalı" başlıklı bir habere yer verdi. Akit gazetesi yazarı Nurettin Veren’in Fethullah Gülen’in sağ kolu iken FETÖ’yü terk ettiğinde, Fehmi Koru’nun Veren’i ikna etmeye çalıştığı belirtildi. Haberde, “Yazarımız Nurettin Veren, Fehmi Koru’nun kendisini Gülen’e karşı mücadeleden vazgeçirmeye çalıştığını açıkladı” ifadeleri yer aldı.

korumanset

Akit'in Gülen'in eski sağ kolu olan yazarı, Fehmi Koru'nun tutuklanmasını istedi! ile ilgili etiketler Fehmi Koru Akit
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.