Akit yazarı Dilipak'tan fotoğraf tepkisi

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak bugünkü yazısında hacamat yaptırırken çekilen fotoğrafının kullanılmasına sert tepki gösterdi. Söz konusu fotoğraf ile aşağılanmak istendiğini ifade eden Dilipak, "Hani o resimden rahatsız olduğumdan değil. Birileri hiç ilgisi olmadığı halde, o resmi kullanarak beni aşağılamış olmaktan aşağılık bir zevk alıyor sanki" ifadelerini kullandı.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, köşesinde “Güzel söz ve hikmetle” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Dilipak, yazısında kendisinin hacamat yaptırırken çekilen fotoğrafının gündem olduğunu ve bu fotoğrafla aşağılanmak istendiğini savundu.

"O RESİMDEN RAHATSIZ OLDUĞUMDAN DEĞİL”

Dilipak, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Benim kod adım ‘Gerici’! Eskiden ‘Mürteci’ diyorlardı. ‘Asri’, ‘Çağdaş’ olurken; ‘Mürteci’ de ‘Gerici’ oldu. Önce ‘Asr’ı, ‘Çağ’ diye tercüme ettiler, sonra böyle oldu.

Google’a ‘Dilipak’ diye yazın, 1. sayfada bir haber göreceksiniz ‘Dilipak’ın sosyal media paylaşımı olay oldu’ diye. Tarih 16 Mart 2019 Cumhuriyet gazetesi tarafından paylaşılan bir haber. Fotoğraf olarak benim başımdan hacamat olurkenki resmim. Hani o resimden rahatsızlık duyduğumdan değil. Birileri hiç ilgisi olmadığı halde, o resmi kullanarak beni aşağılamış olmaktan aşağılık bir zevk alıyor sanki ve Google da bu fotoğrafı yaklaşık 2 yıldır 1. sayfada tutuyor. Beni bilen bilir, ben ve ailemden hiç kimse argo kelime kullanmaz. Kutsal metinlerdeki suçlayıcı ifadelerin çerçevesi bizim için bir sınırdır. Soyutlama, yaygın günahlar için kendi nefsimizi de kapsayan genelleme ya da doğrudan bir söz ya da fiili mahkum ederek, bu konudaki eğilim, yönelimden caydırmaya yönelik ikaz bulunur dilimizde.

Gerici Dilipak” “gerici yazar”, diye yazarsanız, benimle ilgili 184.000’den daha fazla belge geliyor. “Gerici akit” yazarsanız 578.000’den fazla belge geliyor.”

"ÇEVREYE VİRÜS SAÇIYORLAR"

Maalesef siyaset, media ve piyasa, sanat camiası çok kötü. Pislik sokağa taşmış durumda” diyen Dilipak, şöyle devam etti:

“İmam yaparsa Cemaat ne yapmaz ki” diye bir söz var. Yönetenlerin hali ortada hakaret, küfür, tehdit, şantaj, meydan okuma, parmak sallama. Bir de troller var, klavyelerinden lağım saçıyorlar, virüs saçıyorlar sanki çevreye. Bazan doğrudan, bazan ima yollu.. Edep, haya, ahlak yok olmuş sanki.

Biz güzel örnekler olalım inşallah. İnsanlar elimizden, dilimizden ve belimizden emin olsunlar. Başkalarına laf yetiştirerek bir yere varamayız. Bizim halimiz de ortada. Ötekilerin ahlaksızlığını ortaya çıkarmamız, tek başına bizim çok namuslu olduğumuz anlamına gelmez. Başkalarına çuvaldız batırmadan önce kendimize de bir iğne batırmamız gerek. Başkalarının gözünde çöp ararken önce kendi gözlerimizdeki çapağı silmemiz gerek. Hani adil şahidler olacaktık. Kendi gerçeğine kör, başkasının ayıplarını aramak, ortaya çıkarma konusunda ne kadar istekliyiz.

DİLİPAK'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Akit yazarı Dilipak'tan fotoğraf tepkisi ile ilgili etiketler Yeni Akit Abdurrahman Dilipak fotoğraf hacamat akit yazarı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.