Akit TV'den bir skandal daha: Atatürk zurnanın son deliğiydi! / VİDEO

Önceki günlerde bir sunucunun"Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız..." sözleriyle gündeme gelen Akit TV'den bir skandal daha geldi. 'Saklanan Tarih' isimli bir programda yorum yapan Ahmet Anapalı, Atatürk için, “Zurnanın son deliğiydi” sözlerini kullanınca büyük tepki çekti

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Atatürk için, “Zurnanın son deliğiydi” sözlerini kullanan Ahmet Anapalı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede 28 Şubat 2018’de Akit TV’de yayımlanan ‘Saklanan Tarih’ isimli programda yorum yapan Ahmet Anapalı’nın, “Harekat Ordusu’nda zurnanın son deliğiydi. Gel gel, git git yapan emir subayı! Bana su getir, sırtımı kaşı, bacağıma makyaj yap, masaj yap emirlerini uygulayan emir subayı!” dediği belirtildi.

Eleştiri sınırları içerisinde değerlendirilemeyeceği belirtilen bu sözlerin, Atatürk’ün manevi şahsiyetine ve hatırasına alenen hakaret içerdiği kaydedildi.

'ÜLKENİN BİRLİĞİNİ BOZUCU İFADELER'

Dilekçede, “Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan her hakaret, düşmanca hakaret etmek, ağır hakaret etmek, aslında bayrağa, marşa, vatana, millete, cumhuriyete hakaret etmektir. Mustafa Kemal bağımsızlık, birlik beraberlik sembolüdür. Ona hakaret etmek onu zayıflatmak, ülkenin bağımsızlığını sağlayan birini ülke nezdinde bitirmeye çalışmak ancak düşmanca bir faaliyet olabilir. Ülkenin birliğini bozucu ifadelerden dolayı şüphelilerin kamu adına cezalandırılması gerekmektedir” denildi.

DAVA AÇILMASI TALEP EDİLDİ

Dilekçede şüphelilerin, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama”, “Devletin egemenlik alametlerini aşağılama”,”Türk millerini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” ve “Kişinin hatırasına hakaret” suçlarından haklarında soruşturma başlatılarak dava açılması talep edildi.

Akit TV'den bir skandal daha: Atatürk zurnanın son deliğiydi! / VİDEO ile ilgili etiketler Akit TV Atatürk zurnanın son deliği ahmet anapalı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.