Akit TV neden FETÖ'nün sözcülüğünü yapıyor?

2016 yılında FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan Merkez Partisi Genel Başkanı Abdürrahim Karslı, FETÖ’yü aklamaya yönelik skandal açıklamalarına devam ediyor. FETÖ'den gelen talimatla 2014 yılında Merkez Partisi'ni kurduğu iddia edilen Abdurrahim Karslı bu kez de Akit TV'de FETÖ'nün tezlerini savundu...

FETÖ şüphelisi olarak 2016 yılında gözaltına alınan daha sonra serbest kalan Abdürrahim Karslı, dün akşam Akit TV'deydi. 

Takvim'in haberine göre, her fırsatta FETÖ'yü aklamaya yönelik konuşmalar yapan Karslı bu kez de "Başka Açıdan" isimli programda FETÖ'den tutuklanan hapishanedeki teröristleri savunan skandal açıklamalar yaptı.

Programda Turkuvaz Medya Grubu'nu hedef alan çirkin ifadeleri nedeniyle Takvim'in "Kim bu fitne saçan?" başlığı ile gündeme getirdiği Yeni Akit yazarı Kenan Alpay da yer aldı.

Akit TV neden FETÖ'nün sözcülüğünü yapıyor?

APAÇIK FETÖ'CÜLERİ SAVUNDU
FETÖ'den gelen talimatla 2014 yılında Merkez Partisi'ni kurduğu iddia edilen Karslı, Akit TV'deki programda ByLock'un suç olmadığını savunacak kadar ileri gitti. Daha önce "FETÖ diye bir örgüt yoktur" şeklindeki açıklamalar da yapan ve hapishanedeki FETÖ'cü teröristleri savunan Karslı, "Şu anda hapishanelerde 250 bin kişi var. Bu ciddi bir rakam. Bunu hep aklınızda tutmanızı istiyorum. 250 bin kişiyi tutmak her açıdan bir problem. Bu insanların bir kısmı hükümlü değil. Aynı Brunson meselesinde olduğu gibi tedbiren tutuklu. Suç işlemiş, delilleri karartma saikiyle hüküm verilmeden tedbir amaçlı içeride tutulan insanlar. Ceza hukukumuzun uygulaması açısından ciddi sıkıntılarımız var. FETÖ olayları nedeniyle de bu tür tedbiren uygulamalara bakıyorsunuz. Deliller ne? ByLock. O da zaten BTK'nın elinde. Hükümetin elinde. Bank Asya'ya para yatırmış, o da zaten TMSF'nin elinde. TMSF de hükümetin elinde. Okula gitmiş gitmemiş vs. Bütün bu kullanılan tevkifler bu hadisede olduğu gibi uygun değil." sözleriyle bir skandala daha imza attı.

Akit TV neden FETÖ'nün sözcülüğünü yapıyor? - Resim : 2

"FETÖ İLE İLİŞKİM YOK" YALANI

Sosyal medya hesabından süreki olarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti'ye de iftiralar atan Abdurrahim Karslı, Akit TV'de de çirkin sözlerini sürdürdü. "AKP, ABD ve İsrail projesidir" iftirasını Akit TV'de de sürdüren Karslı, aynı programda FETÖ ile hiçbir ilişkisi olmadığını öne sürdü.

Akit TV neden FETÖ'nün sözcülüğünü yapıyor? - Resim : 3


Karslı 2014 yılında Yeni Akit gazetesine verdiği röportajda, "16 yaşımdan beri Risale-i Nur okurum. Gülen'i iyi bilirim, hürmet ederim, severim" diye açıklama yapmıştı. Yeni Akit'in haberinde Karslı'nın terör örgütü FETÖ'nün kaçak başı Gülen'e övgü yağdıran sözleri şöyle haber olmuştu:

Akit TV neden FETÖ'nün sözcülüğünü yapıyor? - Resim : 4

"Hakkında 'paralel yapının 2015 genel seçimlerine yönelik proje partisi olduğu, AK Parti'ye karşı muhalefet bloğu haline getirilmeye çalışıldığı' iddiaları ortaya atılan Merkez Parti'nin Genel Başkanı Abdurrahim Karslı'yla makamında görüştük. Kendisini 'milliyetçi-muhafazakar' şeklinde tanımlayan Karslı, "16 yaşımdan beri Risale-i Nur okurum" diyor. Cemaat partisi oldukları iddialarını reddeden Karslı, Gülen cemaatiyle herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını savunuyor. Abdurrahim Karslı, "Paralel yapının lideri olduğu öne sürülen Fethullah Gülen'i nasıl bildiği?" sorusuna şu cevabı veriyor: 'Gülen'i iyi bilirim, hürmet ederim, severim. Hemşerimdir. İmana ve Kur'an'a hizmet etmiştir.'"

Akit TV neden FETÖ'nün sözcülüğünü yapıyor? - Resim : 5

DARBE TEHDİDİ YAPTI
Karslı gelen yıl da sosyal medya hesabından darbe tehditi içeren küstah bir paylaşımda bulunmuştu. Karslı, "Ankara'da uzun zamandan beri görmediğim bir atmosfer hakim, hava her açıdan hakim unsurlar aleyhine dönme meylinde. Şafak sökmeye hak ve adaletsizliklerden oluşan zifiri karanlık yavaş yavaş dağılmaya başlamış. Aydınlanma Merkezden başlamış, Allah sonumuzu inşaallah hayreder." diye yazmıştı.

ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK DOLAŞIYOR
Türkiye'ye yönelik yeni operasyonlar olacağı tehdidini savuran, sürekli olarak FETÖ'yü aklayan Karslı, halen elini kolunu sallayarak dolaşıyor.

FETÖ'NÜN PARTİSİ İDDİALARI
FETÖ operasyonları kapsamında da gözaltına alınan Merkez Parti Genel Başkanı Karslı hakkında 17 Aralık kumpasından sonra parti kurmuş ve seçim kampanyalarında çok yüksek miktarda harcama yapmıştı. Ayrıca, partinin kuruluş davetiyesinde 17 Aralık'a göndermede bulunan ifadeler de dikkati çekmişti. Merkez Parti'yi kuran Karslı, seçim kampanyaları için çok yüklü miktarda harcamalar yapmıştı. Bir akademisyen olan Karslı'nın kurduğu partinin yüklü miktarda yaptığı harcamaları nereden elde ettiği ise halen cevap bekliyor.

Akit TV neden FETÖ'nün sözcülüğünü yapıyor? - Resim : 6
ALPAY DA AYNI SÖYLEMİ KULLANIYOR
Türkiye Cumhuriyeti'nin terör örgütü ilan ettiği FETÖ'yü Akit TV'deki programında açık şekilde öven programlar yaptığı belirtilen Kenan Alpay'ın da Karslı gibi hakkında yakalama kararı olan FETÖ'cülerle ilgili "onlar örgütün tabanı, onlar masum" dediği ifade ediliyor.

.

Akit TV neden FETÖ'nün sözcülüğünü yapıyor? ile ilgili etiketler Akit TV abdürrahim karslı kenan alpay
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.