Akit gazetesinin Vahhabiliğin kurucusunun kitabını promosyon olarak dağıttığı ortaya çıktı!

Akit gazetesinin Vahhabiliğin kurucusu Muhammed bin Abdulvahhab'ın kitabını promosyon olarak dağıttığı ortaya cıktı. Hem İmam Maturidi'nin hem Abdulvahhab'ın kitabını promosyon olarak dağıtan Akit için 'Bu gazeteden her şey beklenir' yorumları yapıldı.

 Akit gazetesinin yeni skandalı sosyal medyanın gündemine oturdu. 

ABDULVAHHAB'IN ASIL İSMİ USTACA GİZLENMİŞ

Gazetenin  Vahhabiliğin kurucusu Muhammed bin Abdulvahhab'ın kitabını promosyon olarak dağıttığı ortaya cıktı. Kitabı da Abdulvahhab'ın asıl ismini ustaca gizleyerek dağıtması tartışma yarattı. 

"BU GAZETEDEN HER ŞEY BEKLENİR"

Hem imam Maturidi'nin hem Abdulvahhab'ın kitabını promosyon olarak dağıtan Akit için ‘Bu gazeteden her şey beklenir’ yorumları yapıldı.

CÜBBELİ AHMET'İN ELEŞTİRİSİ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Vahhabilik, ehli sünnet karşıtı selefi fikirlerin yayılmasını kurumsallaştırmış bir mezhep. Son günlerde Cübbeli Ahmet'in Diyanet İşleri Başkanlığı'na getirdiği ağır eleştirilerin de kaynağı olarak gündeme gelmişti. 

VAHHABİLİK NEDİR?

Vehhabîlik, ya da Vahhabizm, İslam'a bağlı Sünni-Hanbelî mezhebinin bir altkolu olan ve 18'inci asırda Muhammed bin Abdülvehhâb tarafından başlatılmış fikir akımıdır. Muhammed bin Abdülvehhâb kendi düşüncelerini Kur'an ve Hadislerde olmayan her şeyin reddi, esas İslam'a dönüş olarak tanımlar.

Akit gazetesinin Vahhabiliğin kurucusunun kitabını promosyon olarak dağıttığı ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Akit Gazete kitap Muhammed bin Abdulvahhab vahhabilik
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.