Akıncı Üssü Davası'nda gerginlik! Küfürler, hakaretler havada uçuştu...

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın 10. celsesinde sanıklar ve müştekiler arasında gerginlik çıktı. Küfür ve hakaretlerin yağdığı duruşmaya mahkeme başkanı ara vermek zorunda kaldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın onuncu celsesi bugün görüldü. Sabah saatlerinde darbe girişiminin kritik isimlerinden Mehmet Dişli'nin ifadesi alındı ve avukatının sözleri salonda gerilime neden oldu. Öğlenden sonra ise eski Albay Muzaffer Düzenli ifade verdi. Duruşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avukatı Hüseyin Aydın ile çapraz sorgusu yapılan sanık eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Kurumsal Dönüşüm Şube Müdürü Kurmay Albay Muzaffer Düzenli arasında tartışma yaşandı.

"ÇOCUĞUMA OKUL BAKIYORDUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Hüseyin Aydın'ın, "Darbe girişimi sürecinde Çankaya civarında gece saat 04.00'e kadar bazı kimselerle bir araya geldiğiniz baz istasyonu kayıtlarında ortaya çıktı. Bu saate kadar Çankaya'da ne yaptınız?" sorusuna Düzenli, "Ben Ankara'da her zaman fırıl fırıl dönen bir insanım. Çocuğuma okul bakıyordum." yanıtını verdi. Aydın'ın söz konusu görüşmeye ilişkin sorularını sürdürmesi üzerine Düzenli, "Ben size soruyorum; 10 gün önce neredeydiniz?" karşılığını verdi.

akAncA_uIssuI_grafik

"SANIK OLDUĞUNUN İDRAKINDA DEĞİL."

Avukat Aydın'ın "Bana soru soramazsınız. Sanık, sanık olduğunun idrakında değil." demesi üzerine, Mahkeme Başkanı Selfet Giray, sanığı soru sormaması yönünde uyardı. Sanık Düzenli de "Üslubuna böyle devam ederse, Sayın Hüseyin Aydın Bey'in sorularına cevap vermiyorum. Ben buraya kelepçeli olarak geliyorum, ne olduğumun farkındayım. Bana sesinizi yükseltmeyin sayın avukat." dedi. Avukat Aydın da sanığın bu şekilde karşılık vermeyi sürdürmesi durumunda sesini yükselteceğini söyledi.

Aydın'ın, "Kurmay Albay Mustafa Barış Avıalan'la görüşmeleriniz var. Akıncı Üssü'ndeki toplantıda ne konuştunuz? Üsse giriş saatlerinizin aynı olduğu görülüyor, bu sırada aranızda konuşma oldu mu?" sorularını yönetmesi üzerine sanık, Hakim Giray'a "Avukat beyin sorularını akıl ve mantık çerçevesinde sorması gerekmez mi?" dedi.

SİZDE AKIL NE GEZER

Bunun üzerine Aydın, "Bir Fetullahçı olarak akıl ve mantık sizde ne gezer?" karşılığını verdi. Salondakilerin de sanığa tepki göstermesi üzerine Sanıklardan bazılarının el kol hareketlerinde bulundu. Ağır küfürlere varan sözlü kavgaya Mahkeme Başkanı Selfet Giray önce uyararak müdahale etti. Kavganın sona ermemesi üzerine duruşmaya ara veren Giray, güvenlik güçlerinden salonu boşaltmasını istedi. Yaşanan gerginlik mahkeme salonunun dışında da devam etti.

Akıncı Üssü Davası'nda gerginlik! Küfürler, hakaretler havada uçuştu... ile ilgili etiketler FETÖ Duruşma akıncı üssü davası gerginlik
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.