"Akıncı uçağımız herkesi büyülüyor"

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, KÜN Mütevelli Heyeti Başkanı Alev Alatlı tarafından hazırlanan ve sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan programda projelerini anlattı. 5 buçuk tonluk Akıncı uçağıyla ilgili bilgi veren Bayraktar, "Bu uçağımız herkesi büyülüyor, harika yorumlar yapılıyor" dedi.

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar moderatörlüğünde, KÜN Mütevelli Heyeti Başkanı 'Alev Alatlı ile Murakebe Günleri' programına katıldı.

Bayraktar, sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan programda, yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Hayata geçirdikleri projelerin, teknik ekibin eseri olduğunun altını çizen Bayraktar, Türkiye'nin ilk milli güdüm sistemi olarak adlandırılan Bayraktar İHA'nın üretiminin ardından yeni proje ve eserlerin ortaya çıkmaya başladığını söyledi.

Bayraktar, "İnancımız sağlam, düsturumuz doğru olursa, adaba ve ahlaka riayet eder, aklımızı kullanırsak başaramayacağımız hiçbir şey yok. Allah'a şükür bizim de beş buçuk kilo ile başladığımız üretim serüvenimiz zaman geçtikçe büyüdü. Bugün beş buçuk tonluk Akıncı uçağımız var. Bu uçağımız herkesi büyülüyor, harika yorumlar yapılıyor." ifadelerini kullandı.

"Akıncı uçağımız herkesi büyülüyor"

Bayraktar'ın programdaki açıklamalarından bazı satır başları ise şöyle:

Bir düzen var ki sen asla o düzene baş kaldıramazsın dediler. Türkiye 18 yılda insansız hava aracının süper gücü oldu.

Ne yaptığınızdan çok niye yaptığınız ve nasıl yaptığınız önemlidir. İlk İHA’mıza milli ve özgür ruh koyduk.

Bizde bilim ve teknikte aşağılık kompleksi vardı. Milli ve özgür olacak, Türk teknisyeninin eseri olacak bir İHA için yola çıktık.

İrademiz sağlam, düsturumuz doğru olursa, ahlaka, adaba riayet edersek, akıllı da davranırsak dünyada en iyisini yapabiliriz.

Takım oyuncusu olabilmek, bir takımın dayanışması, yoldaşlığı içinde yürüyebilmek çok önemli… Kişilerden daha önemlisi takımlar, takımlardan daha önemlisi müesseseler, müesseselerden daha önemlisi toplum, toplumdan daha önemlisi insanlık.

Başarı parayla değil, takımdaki oyuncuların hedeflere inanmasıyla mümkün olur.

Bugünden başlayanlar yarının oyuncuları olacaklar.

Savunma sanayinde milliliğin yüzde altmış beşe ulaşması vizyon değişikliğiyle oldu.

Harp sanayi dünya tarihini belirliyor. Tam bağımsızlık için milli harp sanayi şart.

İşin sırrı: azmetmek, sabretmek, asla yılmamak.

Bütün kâinata hükmeden tek büyük güç var. O isterse olur. Gayret bizden takdir Allah’tan…

Yarına bakmak lazım. Bitmiş yarışa değil, yarının yarışına hazırlanmak gerekli

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.