'Akın Öztürk'e cezaevinde saldırı' iddiasına Bakanlık'tan açıklama

Sincan'da tutuklu bulunan eski Hava Kuvvetleri Komutanı darberci Akın Öztürk'ün cezaevinde darp edildiği yönündeki haberler yalanlandı.

Konu hakkında bilgi veren Adalet Bakanlığı yetkilileri, Akın Öztürk'ün cezaevinde darp edildiğine yönelik haberler gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haber7'nin haberine göre yetkili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bu iddiayı kesin bir dille yalanlandığını aktardı. Bu tür haberlerin FETÖ tarafından bilinçli olarak yayıldığı, bu şekilde cezaevindeki tutukluların itirafçı olmasının engellenmeye çalışıldığı öğrenildi.

AVUKATIN İDDİASI

Adalet Bakanlığı yetkilileri bir avukat tarafından gündeme getirilen Akın Öztürk'ün cezaevinde darp edildiği iddiasını kesin dille yalanladı. Bir avukat tarafından gündeme getirilen bu iddianın söz konusu avukatın kamuoyunda sansasyon oluşturmaya yönelik bir iddia olduğu belirtildi.

İTİRAFÇI OLMAYIN MESAJI

Son günlerde cezaevlerinde darbecilere yönelik bu tür haberlerin FETÖ terör örgütü tarafından bilinçli olarak yayıldığına dikkat çekiliyor. FETÖ terör örgütünün bu tür haberler vasıtasıyla cezaevindeki darbecilere "İtirafçı olmayın, çözülmeyin" mesajı göndermek istediğine dikkat çekiliyor.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün darbecilere yönelik bu tür olaylar yaşanmaması için güvenlik önlemlerini arttırdığına dikkat çekildi.

SİLAH SOKULDUĞU DA YALAN

Aynı kaynaklardan, bugün basında yer alan Sincan Cezaevi'nde FETÖ'cü mahkumların infazı için bazı gardiyanlar tarafından silah sokulurken gardiyanların yakalandığı haberleri için de kesin bir dille yalanlama geldi.

'Akın Öztürk'e cezaevinde saldırı' iddiasına Bakanlık'tan açıklama ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.