Akıllara zarar Kanal İstanbul yorumu: Dünyada deniz taşımacılığı mı kaldı?

Cumartesi günü Sazlıdere Barajı üzerine yapılacak ilk köprünün temelinin atılmasıyla başlayacak Kanal İstanbul projesine çılgınca bir eleştiri geldi. Gazeteci ve akademisyen Erol Mütercimler, dünyada taşımacılığın artık hava yolu ile yapıldığını ve drone'ların geliştirildiğini söyledi.

Kanal İstanbul projesi, cumartesi günü Sazlıdere Barajı üzerine yapılacak ilk köprünün temelinin atılmasıyla başlayacak. Muhalefetin sürekli karşı çıktığı proje hakkında bugüne kadar birçok eleştiri yapıldı ancak hiç biri bunun kadar çılgınca olmadı.

Halk TV'de yayınlanan Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nin konuğu olan gazeteci ve akademisyen Erol Mütercimler, Kanal İstanbul projesine karşı çıktı. Mütercimler'in eleştirisi izleyenleri şaşkına uğrattı. Erol Mütercimler, "Dünyada şu anda taşımacılık artık gemiler yolu ile değil hava yolu ile yapılmakta. Drone'lar geliştiriliyor. Artık taşımacılık sistemi başka bir yere götürülüyor." dedi.

Ancak Mütercimler'in iddiasının aksine dünya taşımacılığının yüzde 80-90'ı halen deniz yolu ile yapılıyor. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı'nın (United Nations Conference on Trade and Development – UNCTAD) 2019 raporuna göre 2018 yılında denizyolu ile taşınan yük miktarı 11 milyar ton olarak gerçekleşti.

 

 

Akıllara zarar Kanal İstanbul yorumu: Dünyada deniz taşımacılığı mı kaldı? ile ilgili etiketler Kanal İstanbul Erol Mütercimler dünya taşımacılığı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.