Akıllara durgunluk veren kaçakçılık

Kovid-19 sürecinde sağlık hizmetleri konusundaki hassasiyetleri kullanan bir çete Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) kaçınmak için akıllara durgunluk veren yönteme başvurdu. Çete lüks otomobilleri ambulansa çevirdi. Daha sonra ise gümrükten geçirirerek ülkeye getirdiği tespit edildi. Bazı lüks araçlarında yurt dışında çalıntı olduğu belirlendi.

İstanbul’da ÖTV’den kaçmak için lüks araçları sahte belgelerle ambulansa çevrilmiş gibi gösterip yurda sokan şebeke çökertildi. Savcılık şüpheliler hakkında dava açtı. 

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yalman'ın haberine göre, yurtdışından ambulans yöntemiyle yapılan kaçakçılık olayı şu şekilde ortaya çıktı: 

LÜKS SEMTLERDEKİ OTOMOBİL GALERİLERİNE BASKIN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kaçakçılık suçları soruşturma bürosu geçtiğimiz aylarda, yurt dışından temin edilen lüks otomobillerin Türkiye'ye usulsüz şekilde getirildiği bilgisi üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Etiler, Florya, Fulya ve Şişli'de bulunan çok sayıda lüks oto galerisine operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, 20 lüks otomobile tedbir konuldu.

ARAÇLARIN ÇOĞU ÇALINTI 

İthal edilen bu araçların ambulans adı altında vasıf değişikliğiyle gümrük vergileri kısmen ödenerek ya da hiç ödenmeyerek Türkiye'ye sokulduğu belirlendi. Araçların bir kısmının ambulans maskesiyle ülkemize sokulduğu, bir kısmının da yurtdışında çalıntı kaydı olduğu, Interpol tarafından aranan ve turistik kolaylıklardan faydalanarak yurda getirilen otomobillerden oluştuğu anlaşıldı.

NOTERLERE BİLE BAŞVURDULAR

Çetenin ilk tescil belgesi için 'sahte trafik izin belgesi' düzenlemek suretiyle aracın alıcısına usulsüz evrak ibraz ederek orijinal belge gibi noterlere müracaat sağladığı da tespit edildi. Şüphelilerin sahte izin belgesi üzerinde aracın orijinal şasi numarası harf ya da rakam gruplarını değiştirerek noterlerde ikiz şasi numarasının görülmesini engelledikleri de belirlendi. İlk tescil işleminin bitimine yakın şasi numarasında yanlışlık olduğunu söyleyerek orijinal şasi numarası ile trafik tescil belgesi aldılar. 

ŞİRKET KAÇAKÇILIK ÜZERİNE KURULMUŞ 

Alo01ceren" isimli şirketin ise lüks araç kaçakçılığı yapmak için kurulduğu ortaya çıktı. Sermayesi 100 bin TL olan bu şirketin Adana'da faaliyet gösterdiği, lüks araçları hazırladığı sahte belgelerle, 'Ambulansa dönüştü' şeklinde satın aldığı ortaya çıktı

AĞIR CEZADA YARGILANACAKLAR

Savcılık, Alo01ceren şirketinin sahibi Orkun T., Tamer D. ile adı geçen otomobil firmalarının müdürlerinin de aralarında olduğu 45 şüpheli hakkında "Resmi belgede sahtecilik ve 5607 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından açılan dava Ağır Ceza Mahkemes'nde görülecek. 

Akıllara durgunluk veren kaçakçılık ile ilgili etiketler kaçakçı Otomobil Cumhuriyet Başsavcılığı ambulans dava çete İstanbul kaçak oto başsavcılık
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.