Akılalmaz olay: Yerliler Belediye Başkanını kaçırdı!

Meksika'nın Chiapas eyaletinde yer alan Altamirano kasabasında yerli topluluklardan bir grup, Belediye Başkanı Roberto Pinto Kanter'i verdiği vaatleri yerine getirmediği ve muhalifleri silahla tehdit ettiği gerekçesi ile kaçırdı.

Meksika'da uyuşturucu çetelerinin adam kaçırmalarının sık sık görülmesine rağmen, bu kez ülkedeki kaos bambaşka bir boyut kazandı: Yerliler belediye başkanını kaçırdı. 

YERLİLER BELEDİYE BAŞKANINI KAÇIRDI

Meksika'nın Chiapas eyaletinde yer alan Altamirano kasabasında yaşayan ve yerli Tzeltal ve Tojolabal kabilelerine mensup olan yaklaşık 300 kişi, Belediye Başkanı Roberto Pinto Kanter'in evini bastı.

2 BELEDİYE MECLİSİ ÜYESİNİ DAHA KAÇIRDILAR

Yerliler, Kanter'i verdiği vaatleri yerine getirmediği ve muhalifleri silahla tehdit ettiği gerekçesi ile kaçırdı. Evdeki eşyaları sokağa atarak yakan grubun, 2 belediye meclis üyesini daha kaçırdığı belirtilirken, Belediye Başkanı Kanter ve meclis üyelerinin nerede tutuldukları bilinmiyor.

GÖREVİ BİTEN BAŞKANIN EŞİ SEÇİMİ KAZANMIŞTI

Kanter’in görev süresi bugün sona ererken, başkanlık koltuğunu geçtiğimiz 6 Haziran’da yapılan seçimleri kazanan eşi Gabriela Roque Tipacamu’ya devretmesi bekleniyordu. Kasaba halkı ise, olayların çıkış nedeni olarak daha önce üç dönem belediye başkanlığı yapan Kanter’in eşini kullanarak otoritesini devam ettirmek istemesi olarak görüyor.

DAHA ÖNCE DE TAŞLI PROTESTOLARA MARUZ KALMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz 15 Eylül’de bağımsızlık günü kutlamaları sırasında halktan bir grup, Kanter’i protesto etmiş, taş atarak belediye binasının camlarını kırmıştı.

Akılalmaz olay: Yerliler Belediye Başkanını kaçırdı! ile ilgili etiketler Meksika Belediye Başkanı yerliler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.