AKDENİZ'DEKİ ASIL TEHLİKE NE?

SuperHaber programcısı Metehan Demir ile SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan, gündemin sıcak başlıklarını değerlendirdi...

Doğu Akdeniz'de MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisinin faaliyete başlamasıyla "Mavi Vatan" için yeni dönem de başlamış oldu. Türkiye'nin, Yunanistan'ın Mısır ile yaptığı gayrimeşru anlaşma üzerine yaptığı hamle karşısında Yunanistan da ortalığı ayağa kaldırmaya başladı.

FRANSA KENDİNİ SAHAYA ATTI

Yunanistan'a destek verme bahanesiyle sahneye çıkan Fransa, bölgede gerilimi daha da artıran hamlelere girişti. Türkiye'yi eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Doğu Akdeniz'e iki Rafale savaş jeti gönderirken, Lafayette isimli fırkateyni de gönderdiğini açıkladı. Ayrıca Fransa ve Yunan ordusunun Girit açıklarında tatbikat yaptığı da ortaya çıktı. 

Gelişmeleri değerlendiren SuperHaber Programcısı Metehan Demir, "Yunanistan'a fazla takılmayalım. Takip edelim, engelleyelim ama asıl yaklaşan tehlike kendini ABD ya da Rusya zanneden Fransa'dır. Oyunu çok sinsi oynuyorlar. Örneğin Fransız gizli servisi yurt dışında Türk firmalarının iş almaması için özel olarak görevlendirildi. Asıl yılanın başı Fransa'dır. Doğu Akdeniz'de yaklaşan tehlikenin adı Fransa'dır" diye konuştu.

'Metehan Demir ile Gündem' yeni bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

AKDENİZ'DEKİ ASIL TEHLİKE NE? ile ilgili etiketler Metehan Demir Barış Özkan oruç reis

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.