Akdeniz'de facia! Onlarca ölü var

Akdeniz'de yine bir göçmen faciası yaşandı. Birleşmiş Milletler'den yapılan son dakika açıklamasına göre Libya açıklarında göçmenleri taşıyan tekne battı. Teknede bulunan göçmenlerden en az 43'ü hayatını kaybetti. 10 göçmenin ise güvenlik güçlerinde kurtarıldı.

Avrupa yolunda yine bir mülteci faciası yaşandı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve BM'ye bağlı Uluslararası Göç Örgütünün (IOM), yaptığı ortak yazılı açıklamaya göre facia 19 Ocak'ta Libya açıklarında yaşandı.

Büyük üzüntü duyulduğunun belirtildiği açıklamada, 2021'in Akdeniz'deki "ilk trajik tekne kazasında" en az 43 düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Batan tekneden kurtarılan 10 kişinin sahil güvenlik ekiplerince Libya'nın Zuvara kenti sahiline çıkartıldı.

Teknenin dün erken saatlerde Zaviye kentinden yola çıktıktan birkaç saat sonra motorunun durduğu ve kötü hava koşulları nedeniyle alabora olduğu kaydedildi.

Kurtarılan düzensiz göçmenlerin çoğunluğunun Fildişi Sahili, Nijerya, Gana ve Gambiya'dan, ölenlerin tamamının ise Batı Afrika ülkelerinden olduğu belirtildi.

BM'nin her iki alt kuruluşu, "son trajik kazadan" sonra uluslararası topluma bir kez daha çağrıda bulunarak, Akdeniz'deki duruma ilişkin yaklaşımların acilen gözden geçirilmesini talep etti.

Avrupa sahillerine ulaşmaya çalışan yüzlerce düzensiz göçmen daha önceki yıllarda olduğu gibi 2020'de de Akdeniz'de yaşanan tekne kazaları sonucunu yaşamını yitirdi.

Akdeniz'de facia! Onlarca ölü var ile ilgili etiketler Akdeniz Libya Avrupa Birleşmiş Milletler Mülteci
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.