Akdeniz ve Ege'de fırtına alarmı! Kasırga İzmir'i etkileyecek mi?

Akdeniz ve Ege için verilen tropik fırtına alarmı Yunan adalarını harekete geçirdi. Saatteki hızı 200 kilometreyi bulan kasırga ile boyu 10 metreyi bulan dalgaların Akdeniz’i vurması beklenmekte. Kasırga İzmir'i etkileyecek mi? İşte son detaylar...

Kürsel ısınma ve sonrasında yaşanan iklim değişiklikleri Türkiye’nin içerisinde bulunduğu coğrafi kesimde etkisini göstermeye başladı. Şiddetli dolu, yağmur gibi doğa olaylarının görüldüğü bölgede yaşanan ve Yunan adalarını vuran kasırganın şiddeti saatte 20 kilometreye kadar ulaştı.

Akdeniz ve Ege üzerinde görülmemiş meteorolojik hareketlilik yaşanırken deniz suyu sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bölge için tropik fırtına uyarısı yapıldı. Saatte 200 kilometre hızla bölgeye doğru ilerleyen fırtına için kırmızı alarm verildi.

KASIRGA İZMİR'İ ETKİLEYECEK Mİ?

İyon Denizi üzerinde hafta sonunda etkisini göstermesi beklenen tropik fırtınanın Yunan adalarını tehdit ettiği ve Türkiye’de bulunan İzmir ilinin de bu riskli bölgede yer aldı belirtildi. Yunanistan üzerinden Türkiye’ye gelme olasılığı bulunan kasırganın meteorolojik tahminler neticesinde yönünü değiştirdiği ifade edildi.

Akdeniz ve Ege'de fırtına alarmı! Kasırga İzmir'i etkileyecek mi?

Kasırganın bu gece Yunanistan’ın batı kıyılarına vurması beklenirken Ege Denizi’ndeki yüksek basınç sebebiyle yönünü Akdeniz’e çevireceği dile getirildi. Kasırganın hızını 200 kilometreyi bulacağı dalga boyunun 10 metreye kadar çıkacağı öngörülüyor.

Akdeniz ve Ege'de fırtına alarmı! Kasırga İzmir'i etkileyecek mi? ile ilgili etiketler Akdeniz Ege İzmir Fırtına kasırga Yunanistan
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.