Akdeniz ülkeleri cayır cayır yanıyor: Yüzlerce farklı yer alevlere teslim!

Türkiye günlerdir yangın felaketleriyle mücadele ederken Akdeniz ülkelerinin neredeyse tamamı yangınlarla boğuşuyor. İtalya'da meydana gelen 299 yangın hala devam ederken Yunanistan'da Mora Yarımadası’ndaki Zeria ve Ahaia bölgesinde dün çıkan orman yangınları sürüyor. Hızla ilerleyen alevler, bölgeyi esir alırken itfaiye ekiplerinin müdahalesi yangının söndürülmesi noktasında yetersiz kalıyor.

Son günlerde Akdeniz ülkelerinde sıcaklıkların 40 santigrat deerecenin üzerine çıkması üzerine yangınlar baş gösterdi. Akdeniz ve Avrupa'nın büyük bir kesimi, alevlere teslim durumda. 

YUNANİSTAN'DA ALEVLER RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ

 Yunanistan ile İtalya'da yüzlerce farklı bölgede yangınlar meydana gelirken, pek çok yerleşim yeri boşaltıldı. Geçen hafta da başlayan yangınlarda Atina yakınlarındaki Dionisos bölgesi olmak üzere Magnisia ve Preveza bölgelerinde yüzlerce hektarlık ormanlık arazi kül oldu çok sayıda ev ve araç kullanılamaz hale geldi.

Yunanistan Vatandaşları Koruma Bakanı Michalis Chrysochoidis, yangının Patras kentine 30 km mesafedeki ormanlık alanda başladığını, alevlerin şiddetli rüzgârların etkisiyle büyüyerek sahil köylerini tehdit ettiğini söyledi.

Akdeniz ülkeleri cayır cayır yanıyor: Yüzlerce farklı yer alevlere teslim!

Yunan itfaiyesi 100 kişilik bir ekip ve 2 helikopterle yangına müdahale ederken bölge halkından evlerini terk etmeleri istendi. Öte yandan dün Mora Yarımadası’ndaki Ahaia bölgesinde çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

YÜZLERCE HEKTARLIK ALAN KÜL OLDU, ÇOK SAYIDA EV KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Yunan İtfaiye Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada bölgedeki bazı köylerin tedbir amaçlı boşaltıldığı bildirildi. Ülkede geçen hafta Dionisos, Magnisia ve Preveza bölgelerinde çıkan yangınlarda yüzlerce hektarlık ormanlık arazi kül olmuş, çok sayıda ev kullanılamaz hale gelmişti.

Akdeniz ülkeleri cayır cayır yanıyor: Yüzlerce farklı yer alevlere teslim! - Resim : 2

GÜNEY İTALYA ALEVLERE TESLİM

İtalya, Sicilya Adası başta olmak üzere güney bölgeleri, orman ve kırsal alanlarda çıkan çok sayıdaki yangınla mücadele ediyor. İtalyan itfaiyesinden yapılan açıklamada, ülke genelinde ormanlık ve makilik alanlarda çıkan yangınları söndürmek için çalışmaların sürdürüldüğü ve 30 Temmuz’dan bu yana; 250’si Sicilya’da, 130’u Puglia ve Kalabriya’da, 90’ı Lazio’da, 70’i de Kampanya bölgesinde olmak üzere 800’ü aşkın yangına müdahalede bulunulduğu bildirildi.

Ülke basınında, “Güney İtalya yanıyor” başlıklarıyla çıkan haberlerde, Sicilya’daki yangınların yavaşlamadığı, aksine sert rüzgârın da etkisiyle pek çok noktada sürdüğü belirtildi.

Akdeniz ülkeleri cayır cayır yanıyor: Yüzlerce farklı yer alevlere teslim! - Resim : 3

MÜDAHALELER DEVAM EDİYOR

Yangın söndürme faaliyetlerine uçak ve helikopterler de havadan destek sağlıyor.

İtalya Sivil Savunma Ajansı, yangınlarla mücadelede kullanılmak üzere ülke genelinde 16 farklı üste konuşlanmış 30 yangın söndürme uçağına sahip.

Akdeniz ülkeleri cayır cayır yanıyor: Yüzlerce farklı yer alevlere teslim! - Resim : 4

 

Akdeniz ülkeleri cayır cayır yanıyor: Yüzlerce farklı yer alevlere teslim! ile ilgili etiketler Akdeniz İtalya Yunanistan Yangın Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.