Akdeniz semalarında 42 dakikalık kapışma! ABD jetinin önünü kesti...

ABD donanmasından yapılan açıklamaya göre, Rus Su-35 savaş uçağı, Akdeniz semalarında uçan Amerikan keşif uçağı P-8A'ya 8 metreye kadar yaklaştı. Rusya'dan yapılan açıklamada ise Amerikan F-35 jetinin Suriye'deki Rus üslerinin üzerinde uçtuğu belirtildi.

 ABD donanması, bir Rus Su-35 savaş uçağının Amerikan P-8A keşif uçağına Akdeniz’de önleme yaptığını açıkladı.

Donanmadan yapılan açıklamada, "Su-35 uçağı yüksek hızda görev uçağımızın önüne doğru 25 fit (8 metre) mesafeden ters uçuş manevrası yaptığından bu önleme tehlikeli olarak değerlendirildi." ifadesine yer verildi.

P-8A uçağının büyük bir türbülansa maruz kaldığı vurgulanan açıklamada, "Önleme yaklaşık 42 dakika sürdü." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, önlemenin uluslararası sularda yapıldığı ve Rus pilotun sorumsuzca hareket ettiği kaydedildi.

Moskova yönetimi ise, haberin duyulmasından sonra yaptığı açıklamada, Akdeniz'deki kapışmanın ardından bir Amerikan F-35 jetinin Suriye'deki Rus üslerinin üzerinde uçtuğunu duyurdu.

Akdeniz semalarında 42 dakikalık kapışma! ABD jetinin önünü kesti... ile ilgili etiketler Rusya ABD Akdeniz Bölgesi uçak Su-35
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.