Akdağ'dan şok Kılıçdaroğlu yorumu: "FETÖ konusunda yumuşak karnı var!"

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kararsız seçmenlerin oranının yüzde 10'dan yüzde 3'e gerilediğini bunların büyük kısmının da 'evet'e döndüğünü söyledi... Bakan Akdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun FETÖ konusundaki ikircikli tutumu içinse "Kılıçdaroğlu'nun FETÖ meselesinde bir yumuşak karnı var." ifadesini kullandı...

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kararsız seçmenlerin oranının yüzde 10'dan yüzde 3'e gerilediğini bunların büyük kısmının da 'evet'e döndüğünü söyledi...

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'kontrollü darbe' iddiasına ilişkin soru üzerine, Kılıçdaroğlu'nun yıllardır temelsiz ve delilsiz iddialar ortaya attığını söyledi.

Akdağ, 15 Temmuz gecesi 249 şehit verildiğini, birçok insanın engelli hale geldiğini, tankların insanların üstünden geçtiğini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dikkat ederseniz, arkasından 'Şu şu ve bir de şu sebeple kontrollü darbe.' falan demiyor. 'Bende bilgiler var, sonra onları açıklarım.' diyor. Bu, insana, insanımıza, demokrasimize, milletimize saygısızlık, gerçekten şehitlerimize saygısızlık, gazilerimize saygısızlık. Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'ndan ayrılırken temas kurduğu iddiasına, 'İspat ederlerse istifa ederim.' diyor ya, kendisi telefon açmamış olabilir. 10 dakikadan daha kısa bir süre içerisinde orada darbeciler tanklarıyla dururken nasıl çıkmış, onu bir anlatsın. Nasıl o kadar kolaylıkla oradan bırakıvermişler Kılıçdaroğlu'nu?"

"KILIÇDAROĞLU'NUN FETÖ MESELESİNDE YUMUŞAK KARNI VAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, suikastçilerden kurtularak İstanbul'da darbenin göbeğine indiğini, kaçmadığını anlatan Akdağ, şunları kaydetti:

"Çok açık ifade edeyim, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ meselesinde bir yumuşak karnı var. Genel başkanlığa geliş şekline bakalım, o zaman Sayın Baykal'la ilgili kasetler vesaireler, bu kasetleri sonradan FETÖ'nün yaptığı ortaya çıktı, onun hemen peşinden Kılıçdaroğlu geldi. Mantıken elbette işkillendiriyor. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu'nun muhtemelen bir diyet borcu var ve o diyet borcunu ödüyor ama yanlış yapıyor. FETÖ konusunda millet çoktan fikrini verdi."

"İSPAT EDEMEYECEĞİ İDDİALAR ORTAYA ATIYOR"

Kılıçdaroğlu'nun, ispat edemeyeceği iddiaları ortaya atarak korkunç bir yanlış yaptığını ve onların altında kaldığını belirten Akdağ, "kontrollü darbe" iddiasıyla ilgili delili, kanıtı neyse çıkıp söylemesi gerektiğini vurguladı.

Akdağ, "16 Nisan'ı bekliyorum derse, zaten saçmalamış olur. Tam zamanı işte, çıksın anlatsın bunları." diye konuştu.

"KARARSIZLAR AZALDI, EVET OYLARI ARTTI"

Ana muhalefet partisi ve 'hayır' diyen diğer partilerin, "Tek adamlık" gibi sloganlarla vatandaşın kafasını biraz karıştırdığını ancak maddeler anlatılınca meselenin anlaşılmaya başlandığını aktaran Akdağ, değişiklikle Türkiye'nin önünün açılacağı anlaşılınca kararsızların azaldığını ve "evet" oylarının arttığını kaydetti.

Vatandaşların, bozkurt veya Rabia işaretiyle ya da HDP'lilerin işaretiyle oyunun rengini belli ettiğini söyleyen Akdağ, "Aslında, son derece demokratik bir ortamda vatandaş kararını verme fırsatını buldu. Bunu biz anketlerin dışında da gözlüyoruz. Tahmin ediyorum ki bir ay öncesine kıyasla kararsızlar yüzde 10'lardan 3'lere kadar indi ve onların da büyük bir çoğunluğu 'evet'e döndü. Şahsi kanaatim şu anda 'evet'ler önde gidiyor." dedi.

"SORUMLULUĞU ARTAN CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ GETİRİYORUZ"

"Biz, yetkileri ile birlikte sorumlulukları da artan yeni bir cumhurbaşkanlığı sistemi getiriyoruz." diyen Bakan Akdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Tek adamlıkla bunun uzaktan yakından alakası yok çünkü Meclis belli bir çoğunlukla cumhurbaşkanını zamanı dolmadan seçime dahi götürebiliyor. Bu çok ilginçtir. Başkanlık modelleriyle yönetilen ülkelerde böyle bir özellik yok. ABD sisteminin zayıf taraflarından birisi budur. 5 sene başkan seçiliyor ve kimse dokunamıyor. Oysa burada, Meclis eğer başkanın işleri iyi götüremediğine inanırsa, 'Hodri meydan, haydi beraber seçime gidebiliyoruz' diyebiliyor."

"SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE 34 VAKA İNTİKAL ETTİ"

Akdağ, Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına ilişkin, "Türkiye'ye 34 vaka intikal etti. 34 vakadan 25'i tedavileri yapılarak hastanelerden çıkarıldılar. 3 kişinin tedavisi Hatay Devlet Hastanesinde devam ediyor. Maalesef 6 kişi de hayatını kaybetti. Başlangıçta 3 kişiydi bu sayı, bugün itibarıyla 6 kişi hayatını kaybetti." açıklamasında bulundu.

Akdağ'dan şok Kılıçdaroğlu yorumu: "FETÖ konusunda yumuşak karnı var!" ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ Darbe 16 nisan Recep Akdağ
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.