Akça Hatun Hain mi? Alparslan Büyük Selçuklu'da herkesin merak ettiği soru cevabını buldu!

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi 2. bölümüyle bu akşam ekrana geldi. Fahriye Evcen'in Akça Hatun rolüyle ezber bozduğu dizide herkesin merak ettiği "Akça Hatun Hain mi" sorusu yanıtını buldu.

TRT 1'de yayın hayatına başlayan ve Sultan Alparslan'ın hayatını konu alan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi 15 Kasım akşamı 2. bölümü ile ekrana geldi. Barış Arduç, Fahriye Evcen, Rabia Soytürk ve Sarp Levendoğlu'nun başrollerini paylaştığı dizide Akça Hatun'un Çağrı Bey'i hançerle yaralaması sonrası merak edilen çok önemli bir soru cevabını bulacak.

AKÇA HATUN HAİN Mİ?

Tarihte Aka Hatun olarak bilinen Akça Hatun'u dizide Fahriye Evcen oynuyor. Geçtiğimiz bölüm finalinde Çağrı Bey'i hançerleme yaralaması sonrası tarihte Akça Hatun Çağrı Beyi öldürdü mü sorusu da araştırılmaya başlandı.

Aka Hatun, Selçuklu Devleti’nin ikinci Sultanı Alparslan’ın ilk eşidir. Tarihi kaynaklarda Aka Hatun’a ilişkin detaylı bilgiler yer almıyor. Alparslan, Aka Hatun’un ardından Seferiye Hatun ile evlenmiş.

Akça Hatun'un hain olup olmadığı Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin ilerleyen bölümlede belli olacak.

Sultan Alparslan’ın söz konusu iki evliliğinden 12 çocuğu olmuştur. Sultan Alparslan’ın çocuklarının isimleri şöyle:

Muizzeddin Melikşah

Tacüddevle Tutuş

İzzeddin Arslan Argun

Böri Bars

Tuğrul

Ayaz

Togan

Arslan

Tekiş

Ayşe

Züleyha

Fülane Hatun

Akça Hatun Hain mi? Alparslan Büyük Selçuklu'da herkesin merak ettiği soru cevabını buldu! ile ilgili etiketler TRT 1 Fahriye Evcen Alparslan Büyük Selçuklu akça hatun hain mi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.